Velux ramen

Wie denkt aan dakramen denkt in de meeste gevallen direct aan Velux dakramen. Met een Velux dakraam brengt u meer daglicht en sfeer in uw woning. Lees snel verder en ontdek alles over Velux ramen plaatsen.

Prijs Velux plaatsen

Het is natuurlijk prettig om een indicatie te hebben van wat het plaatsen van een Velux raam u gaat kosten. De prijs voor het laten plaatsen van een Velux dakraam is afhankelijk van de gewenste afmeting van het raam. Hoe groter het Velux raam, hoe hoger het kostenplaatje. Daarnaast heeft u de keuze uit het plaatsen van een houten Velux raam of een PVC Velux raam. In het onderstaande overzicht ziet u de richtprijzen van Velux ramen plaatsen zodat u een schatting kan maken wat de klus u ongeveer gaat kosten.

Dakraam (b x h)Houten ramen
(prijs inclusief btw
en montage)
PVC ramen (prijs inclusief
btw en montage)
55 x 78 cm€ 550 - € 600€ 570 - € 620
66 x 98 cm€ 570 - € 620€ 620 - € 670
78 x 98 cm€ 650 - € 700€ 650 - € 700
78 x 140 cm€ 700 - € 750€ 750 - € 800
94 x 118 cm€ 770 - € 820€ 800 - € 850
94 x 140 cm€ 800 - € 850€ 820 - € 870
114 x 118 cm€ 800 - € 850€ 850 - € 900
114 x 140 cm€ 820 - € 870€ 900 - € 950
134 x 98 cm€ 850 - € 900€ 870 - € 900
134 x 140 cm€ 1.000 - € 1.050€ 1.050 - € 1.100

Velux raam

De genoemde ramen prijzen in het bovenstaande overzicht zijn slechts een indicatie. De kans dat de uiteindelijke prijzen afwijken is aanwezig. Iedere klus is anders en daarom is het lastig om van te voren een exacte prijs te geven. Daarnaast lopen de prijzen van de verschillende aanbieders flink uiteen. Het prijsverschil tussen de verschillende specialisten loopt namelijk op tot wel 40%. Wilt u graag concrete prijsinformatie ontvangen voor het plaatsen van een Velux raam? Vraag hier met één offerteaanvraag meerdere offertes aan bij ramenspecialisten bij u in de regio. Binnen 2 werkdagen ontvangt u specifieke prijsinformatie van maximaal 6 specialisten van wat het plaatsen van een Velux raam u gaat kosten. Daarnaast bespaart u ook nog eens tot wel 40% op het plaatsen van uw Velux raam.

Voordelen van Velux ramen plaatsen

Een Velux dakraam is binnen enkele uren geplaatst zonder dat u daarvoor het dak op moet. Een Velux dakraam zorgt voor meer daglicht in uw woning en daarnaast ook nog eens voor een mooi uitzicht. Door het plaatsen van een Velux raam zorgt u voor meer ventilatie, waarvoor u niet het hele raam open hoeft te zetten. Een Velux raam heeft namelijk een ventilatiestand waarbij de frisse lucht door een klein kiertje uw woning binnenkomt. Andere voordelen die het plaatsen van Velux ramen met zich meebrengen zijn dat u warmte in uw huis krijgt door zonlicht en het besparen op uw elektriciteit omdat u door het ligt de lampen niet hoeft aan te zetten.

Velux ramen

Verschillende soorten Velux ramen plaatsen

Als je een of meerdere Velux ramen wilt plaatsen heb je de keuze uit verschillende soorten Velux ramen. De maten en materialen waarin de Velux ramen beschikbaar zijn heeft u in het prijsoverzicht al kunnen zien. De verschillende soorten Velux ramen waaruit u de keuze heeft zijn:

  • Tuimelvensters
  • Uitzettuimelvensters
  • Daglichtsystemen

Tuimelvensters

De scharnieren van een Velux tuimelvenster zitten aan de zijkant van het raam. Op deze manier kan het raam 180 graden draaien. Een groot voordeel hieraan is dat het raam hierdoor makkelijk schoon te maken is. De handgreep van het tuimelvenster zit aan de bovenkant en fungeert tevens als ventilatierooster. Zo geniet u ook van frisse lucht in uw woning als het weer te slecht is om het raam open te zetten.

Uitzettuimelvensters

Net als een tuimelvenster, kan ook het uitzettuimelvenster 180 graden om zijn as draaien. Het verschil met het tuimelvenster is dat een uitzettuimelvenster uit te zetten is tot 45 graden ten opzichte van de dakhelling. Een uitzettuimelvenster is dus op meerdere manieren te openen waardoor u iets meer vrijheid heeft dan bij een tuimelvenster.

Daglichtsystemen

Velux daglichtsystemen bestaan uit twee of meerdere Velux ramen naast en/of boven elkaar. De mogelijkheden wat betreft Velux daglichtsystemen zijn enorm. De horizontaal duo zijn twee Velux ramen naast elkaar, de horizontaal triple zijn 3 Velux ramen naast elkaar, de verticaal duo zijn twee Velux ramen boven elkaar en de verticaal triple zijn drie Velux ramen boven elkaar. De quattro zijn een blok van vier Velux ramen. Alle soorten en formaten Velux ramen zijn voor deze combinaties te gebruiken.

Velux dakraam

Voordelig uw Velux ramen plaatsen

Bent u overtuigd en wilt u graag Velux ramen laten plaatsen? Vraag dan eerst prijsinformatie aan bij verschillende specialisten voordat u akkoord gaat met een prijs. De prijzen van de specialisten loopt namelijk erg uiteen. Dit prijsverschil loopt op tot wel 40%. Op het laten plaatsen van Velux ramen loopt dit op tot enkele honderden euro’s. Zonde als u te veel betaalt voor een klus als deze. Vergelijk daarom eerst de prijzen van de verschillende specialisten. Het aanvragen van prijsinformatie is best een tijdrovende klus, daarom maken wij het u gemakkelijk. Vraag hier met 1 offerteaanvraag tot maximaal 6 offertes aan bij specialisten bij u in de buurt. Binnen 2 werkdagen heeft u alle offertes al in huis. Leg vervolgens de ontvangen offertes naast elkaar en zie in 1 oogopslag welke specialist u het beste aanbod doet. Zit er toch geen specialist bij die aan uw wensen voldoet? Dit is geen probleem. Het aanvragen en ontvangen van de offertes is geheel gratis en vrijblijvend, u zit dus nergens aan vast.