Ramen vervangen

Laat uw ramen vervangen en verbeter uw wooncomfort. Daarnaast zult u merken dat u aanzienlijk bespaart op uw jaarlijkse energierekening. Lees snel verder.

Ramen vervangen

Wanneer u uw ramen gaat vervangen moet u rekening houden met een flinke investering. Toch zult u uiteindelijk geen spijt krijgen van het vervangen van uw ramen. Verderop leest u meer over de redenen en voordelen van het kiezen voor nieuwe ramen. In onderstaand overzicht ziet u de richtprijzen voor het vervangen van uw ramen.

Vast raamRaamoppervlaktePrijs incl. levering, plaatsing, btw en isolatieglas
PVC1 m²€ 200 - € 400
Hout1 m²€ 300 - € 500
Aluminium1 m²€ 600 - € 800

Voor een gemiddeld rijtjeshuis met een raamoppervlakte van 20 m² moet u rekening houden met een gemiddelde totaalprijs van:

  • PVC: € 6.000
  • hout: € 7.000
  • aluminium: €10.000

Bent u benieuwd naar de exacte kosten voor het vervangen van ramen in uw woning? Raadpleeg dan een vakman bij u in de buurt. Laat uw postcode en wensen achter in het offerteformulier en u heeft binnen 2 werkdagen de beschikking over maximaal 6 offertes van aanbieders in uw regio. Vergelijk de prijzen, kies de meest geschikte aanbieder en bespaar tot wel 40% op uw aankoop. Niet tevreden? Of bent u van gedachten veranderd? Geen probleem, u zit namelijk nergens aan vast. De offertes zijn gratis en vrijblijvend. Vind de goedkoopste ramen zonder verplichtingen.

Ramen laten vervangen

Waarom kiest u voor het vervangen van ramen?

Er zijn verschillende redenen om uw ramen te vervangen:

  • bespaar op uw energiekosten
  • geef uw woning een frisse look
  • ramen upgraden
  • uw huidige ramen zijn gedateerd of beschadigd
  • nieuwe ramen voor extra veiligheid

Bespaar op uw energiekosten

Bent u niet tevreden over uw huidige energiekosten en bent u van mening dat u teveel betaalt? Dan is het een goede optie om uw ramen te laten vervangen. Ongeveer 2/3e van uw energierekening bestaat uit stookkosten. Uw stookkosten lopen op wanneer u uw woning niet goed geïsoleerd heeft. Een belangrijk onderdeel van goede isolatie van uw huis is de keuze voor de juiste ramen. Tegenwoordig hebben ramen een hoge isolatiewaarde waardoor u flink bespaart op uw jaarlijkse energierekening. Wanneer u uw ramen gaat vervangen en kiest voor HR++ glas dan bespaart u tot wel 20% op uw jaarlijkse energierekening. Doordat u minder energie verbruikt zorgt u ook voor een lagere CO2-uitstoot waardoor u ook nog eens een steentje bijdraagt aan een beter milieu. Houd uw energiekosten laag en laat uw ramen vervangen. In onderstaand overzicht leest u meer over de besparing met nieuwe ramen.

Soort glasOppervlaktePrijs incl. btw en excl. montagekostenJaarlijkse kostenbesparing voor een woning met 20 m² glas*
Standaard dubbel glas1 m²€ 50 - € 55€ 150 - € 170
HR 1 m²€ 55 - € 60€ 200 - € 220
HR+1 m²€ 60 - € 65€ 260 - € 280
HR++1 m²€ 65 - € 75€ 280 - € 300
HR+++1 m²€ 100 - € 130€ 310 - € 330
*Hier is uitgegaan van een woning met HR-combiketel en een gemiddelde binnentemperatuur (overdag en in de nacht) van 18 graden.

Geef uw woning een frisse look

U heeft genoeg van de uitstraling van uw woning en u wilt graag een nieuw kleurtje aanbrengen? Dan is het een goed moment om uw ramen te vervangen. Tegenwoordig zijn ramen beschikbaar in alle soorten en kleuren. Wilt u van een traditionele look naar een moderne, strakke look? Dan gaat u voor nieuwe aluminium ramen. Profiteren van de voordelen van PVC ramen maar vindt u houten ramen eigenlijk veel mooier? Dan kiest u voor PVC ramen met een houtnerfstructuur. Doordat de mogelijkheden eindeloos zijn vindt u altijd ramen die bij de rest van uw woning passen. Neem eens een kijkje op de pagina PVC ramen kleuren. Daar leest u meer over de mogelijkheden van uw PVC ramen.

Ramen nieuw

Ramen upgraden

Heeft u vaste ramen die u toch liever openzet? Kies er dan voor om uw vaste ramen te vervangen voor bijvoorbeeld draai-kiepramen of schuiframen. Dit is erg handig wanneer het bijvoorbeeld snel warm is in uw huis. Wanneer u een raam heeft die open kan voorziet u uw woning altijd van frisse lucht. U heeft de keuze uit verschillende soorten ramen. Zo vindt u altijd een raam die aan uw wensen voldoet.

Uw huidige ramen zijn gedateerd of beschadigd

Zodra uw ramen al een tijdje meegaan kunnen deze ramen beschadigd raken en dit gaat ten koste van de uitstraling en de isolatie van uw ramen. Dit is een goede reden om uw ramen te laten vervangen. Controleer regelmatig of er beschadigingen of kiertjes ontstaan aan uw ramen. Soms kunt u dit met een aantal verrichtingen verhelpen, bijvoorbeeld door siliconenkit of tochtstrips aan te brengen. Een nog betere keuze, en soms onvermijdelijk, is het vervangen van uw ramen. Zodra u echt merkt dat de kou uw huis binnenkomt of uw ramen er niet meer mooi uitzien, dan moet u eens overwegen om uw ramen te laten vervangen.

Nieuwe ramen voor extra veiligheid

U zult niet snel denken dat het vervangen van uw ramen invloed heeft op de veiligheid van uw woning. Toch is dit wel zo. Ramen zijn tegenwoordig zo geproduceerd dat ze beter bestand zijn tegen inbrekers. Zo zorgt de stevigheid van PVC en aluminium ramen ervoor dat inbrekers uw huis moeilijker kunnen betreden. Dubbel glas zorgt voor nog meer stevigheid. Daarnaast maakt dubbel glas veel meer lawaai dan enkel glas wanneer het breekt, waardoor inbrekers het sneller op een lopen zetten.

Veilige ramen

Eventueel kunt u ervoor kiezen om rolluiken te plaatsen. Deze sluit u ‘s nachts of wanneer u op vakantie gaat. Dit zorgt er voor dat inbrekers onmogelijk uw huis kunnen betreden. Tot slot zou u ook nog kunnen besluiten om uw deuren te laten vervangen. Verouderde deuren zijn gemakkelijker te forceren dan nieuwe deuren. Nieuwe deuren beschikken over het algemeen over het Politiekeurmerk Veilig Wonen wat er voor zorgt dat u zich extra veilig voelt in eigen huis. Voor meer informatie neemt u een kijkje op de pagina ramen en deuren.

Zelf vervangen of laten vervangen?

U kunt ervoor kiezen om uw ramen zelf te vervangen. Het is mogelijk om een los raam te kopen en deze zelf te plaatsen. Toch is het zeer aan te raden om dit te laten doen door een vakman. Er zijn namelijk veel aandachtspunten waar u op moet letten. Het vervangen van ramen is precisiewerk en moet u zeker niet onderschatten. Als u besluit zelf uw ramen te vervangen dan loopt u het risico dat dit ten koste gaat van de afwerking. Dit kan negatief effect hebben op de uitstraling en de levensduur van uw ramen. Een vakman heeft alle benodigde kennis en gereedschappen in huis om uw woning te voorzien van nieuwe ramen. Zo weet u zeker dat het goed gebeurt en dit bespaart u tevens een hoop tijd. Wilt u meer weten over hoe de plaatsing in zijn werk gaat? Lees dan het artikel ramen plaatsen.

Tijd en kosten besparen door te vergelijken

Zodra u besluit uw ramen te vervangen wilt u graag snel prijsinformatie op maat ontvangen. U kunt één voor één aanbieders benaderen bij u in de buurt, maar dat kost veel tijd. Daarom hebben wij het voor u wat gemakkelijker gemaakt zodat u tijd en kosten bespaart. Door uw postcode en uw wensen achter te laten in het offerteformulier ontvangt u binnen 2 werkdagen direct tot wel 6 offertes van aanbieders binnen uw regio. Zo heeft u direct een goed overzicht van de prijzen en bespaart u tijd. Kosten bespaart u door deze offertes met elkaar te vergelijken. De prijzen verschillen namelijk per aanbieder. Door ze te vergelijken weet u zeker dat u de goedkoopste keuze maakt. Zo bespaart u tot wel 40% op uw aankoop. Dat is € 2.000 bij een klus van € 5.000. Het aanvragen van offertes is gratis en vrijblijvend. Geen verplichtingen en u vraagt zoveel offertes aan als u maar wilt.

Besparen op ramen vervangen