Ramen plaatsen

Het plaatsen van nieuwe ramen is geen gemakkelijke klus. Daarom is het aan te raden om dit te laten doen door een vakman. Lees hier meer over de prijzen en het proces van oude naar nieuwe ramen.

Ramen plaatsen

Wanneer u besluit om nieuwe ramen te plaatsen in uw woning dan is het verstandig om op voorhand te kijken wat de kosten zijn. U kunt er voor kiezen om zelf uw ramen te plaatsen, maar het is aan te raden om dit te laten doen door een vakman. Er komt namelijk meer bij kijken dan u denkt. Een vakman heeft de deskundigheid en gereedschap in huis die u mogelijk niet heeft. De kosten voor het laten plaatsen van ramen is onder andere afhankelijk van het raamtype. In onderstaand overzicht ziet u de richtprijzen voor het laten plaatsen van een standaard vast raam. Voor een compleet overzicht van de prijzen kijkt u op de pagina ramen prijzen.

Vast raamRaamoppervlaktePrijs incl. levering, plaatsing, btw en isolatieglas
PVC1 m²€ 200 - € 400
Hout1 m²€ 300 - € 600
Aluminium1 m²€ 600 - € 800

Stel u woont in een gemiddeld rijtjeshuis met een raamoppervlakte van 20 m² en u besluit uw complete woning te voorzien van nieuwe PVC ramen. Houd dan rekening met een totaalprijs tussen de € 5.000 en € 8.000. Wanneer u besluit uw ramen zelf te plaatsen dan gaat er ongeveer 50% aan montagekosten vanaf. Bent u geen klusser? Dan is het zeer aan te raden om dit te laten doen door een specialist met jarenlange ervaring in het vak. Het plaatsen van ramen is een klus die u zeker niet moet onderschatten.

Houd tot wel 40% in eigen zak

Er is een manier om tot wel 40% te besparen op het plaatsen van uw ramen. Dit doet u door de prijzen van aanbieders met elkaar te vergelijken. De tarieven verschillen namelijk per aanbieder. Vul het korte offerteformulier in en u ontvangt binnen 2 werkdagen tot wel 6 offertes van betrouwbare specialisten binnen uw regio. Deze offertes zijn gratis en vrijblijvend. U bent dus niet verplicht om een aankoop te doen en er is geen limiet aan verbonden. U vraagt zoveel offertes aan als u maar wilt en u ontvangt betrouwbare prijsinformatie van vakmannen bij u in de buurt.Met deze informatie bent u verzekerd van goedkope nieuwe ramen.

Ramen offertes vergelijken

Hoe gaat een vakman te werk?

Het plaatsen van ramen gaat in verschillende stappen. Mocht u ervoor kiezen om uw ramen zelf te plaatsen vraag dan altijd om advies bij een specialist. Een nog betere optie is om de complete klus te laten verrichten door een specialist. Zij monteren in de volgende stappen uw nieuwe ramen:

  1. Maten opmeten en nameten
  2. Woning afdekken
  3. Demontage oude ramen
  4. Montage nieuwe ramen
  5. Ramen afstellen
  6. Afwerking ramen

1. Maten opmeten en nameten

Voordat de specialisten overgaan tot het plaatsen van ramen is het noodzakelijk om de juiste maten te weten. Specialisten meten uw ramen nauwkeurig en aan de hand van deze informatie worden de juiste ramen besteld. Zodra de ramen geproduceerd zijn en klaar voor montage wordt er altijd voor de zekerheid nog een keer gemeten. Dit noemen ze nameten. Kloppen de verhoudingen nog en gaat het raam passen? Dan is het raam klaar om geplaatst te worden. Is dit niet het geval? Dan wordt het raam aangepast.

Ramen opmeten

2. Woning afdekken

Bij het plaatsen van ramen kan uw huis vuil of eventueel beschadigd worden als er geen voorzorgsmaatregelen worden genomen. Daarom zorgen specialisten er altijd voor dat uw woning goed is afgedekt. Zo kunnen de vakmannen zorgeloos te werk gaan zonder dat uw huis daar onder lijdt. Zodra de ramen zijn gemonteerd wordt al het materiaal verwijderd zodat u niet eens door heeft dat er werkzaamheden zijn verricht.

3. Demontage oude ramen

Voordat de nieuwe ramen gemonteerd worden zullen de oude ramen worden verwijderd. Dit gebeurt nauwkeurig door eerst het glas te verwijderen en vervolgens het kozijn. Specialisten beschikken over het juiste gereedschap waarmee zij binnen no-time de ramen hebben verwijderd. Deze oude ramen worden afgevoerd en vervolgens wordt alles compleet afgewerkt en afvalvrij gemaakt zodat de nieuwe ramen geplaatst kunnen worden.

4. Montage nieuwe ramen

De montage is het lastigste deel bij het plaatsen van nieuwe ramen. Dit is ook afhankelijk van het raamtype. Zo zijn vaste ramen gemakkelijker te monteren dan bijvoorbeeld draai-kiepramen dat hang- en sluitwerk heeft. Zodra het raam wordt geplaatst wordt er gezorgd dat het raam waterpas staat. Is dit het geval? Dan worden de ramen vast gemonteerd zodat deze geen kant meer op kunnen. Vervolgens wordt het glas aangebracht. Tot slot worden alle onderdelen aan elkaar bevestigd zodat het raam compleet gemonteerd is.

Ramen plaatsen

5. Ramen afstellen

Na het plaatsen van de ramen gaan de specialisten de ramen afstellen. Ramen met hang- en sluitwerk, zoals draai-kiepramen en valramen, vergen de meeste aandacht. Bij deze ramen is het belangrijk dat alles goed op elkaar is afgesteld is en het raam goed open en dicht kan. Er wordt gekeken naar de scharnierpunten onderaan en/of aan de zijkanten van het raam. Klemt het raam ergens? Dan worden de ramen afgesteld door bij het scharnier een schroef aan te draaien of uit te draaien.

6. Afwerking ramen

De laatste stap bij het plaatsen van ramen is de afwerking. De afwerking geven de ramen de finishing touch. Eventuele naden worden gedicht zodat u geen last heeft van kiertjes. De ramen aan de binnenzijde worden afgewerkt met dagkantprofielen. Deze zorgen voor een mooie overgang tussen de ramen en uw muur. Houten ramen worden geschilderd wanneer deze geplaatst zijn zodat deze mooi aansluiten op de rest van uw huis. Wilt u meer weten over de afwerking van een raam? Kijk dan op de pagina afwerking ramen.

Afwerking ramen

Optionele extra’s

Na de montage heeft u de keuze om uw raam uit te breiden met extra’s. Heeft u tijdens de nacht graag uw raam open en wilt u een goede nachtrust? Dan is het een optie om een vliegenraam te monteren. Vliegenramen houden ongedierte op afstand zodat u ongestoord de nacht doorkomt. Een andere optie zijn rolluiken. Dit verhoogt de veiligheid van uw woning aanzienlijk. Hierdoor is het voor inbrekers vrijwel onmogelijk om uw huis te betreden. Zo laat u uw woning onbezorgd achter. In onderstaand overzicht ziet u een overzicht van deze mogelijkheden en de daarbij horende prijzen. De prijzen komen dan bovenop de prijzen voor het plaatsen van nieuwe ramen.

ProductOppervlaktePrijs incl. btw en excl. montage
Vliegenraam 1 m²€ 40 - € 80
Rolluik handmatig1 m²€ 50 - € 150
Rolluik elektrisch1 m²€ 250 - € 350
Ventilatierooster raam1 m²€ 75 - € 125

Bespaar energiekosten met nieuwe ramen

De voornaamste reden om nieuwe ramen te plaatsen is de besparing op de energiekosten. Ramen van nu zijn namelijk goed geïsoleerd waardoor u minder stookkosten heeft. Voor nieuwe ramen met HR++ glas bespaart u tot wel 20% op uw jaarlijkse energierekening. Het plaatsen van nieuwe ramen is daarom op lange termijn alleen maar winstgevend. Ramen met een hoge isolatiewaarde zijn PVC ramen. Deze ramen worden het meeste gekozen. Wilt u meer weten over de isolatie van PVC ramen? Neem dan een kijk je op de pagina PVC ramen isolatie.

Ga voor de beste deal

Voor het plaatsen van nieuwe ramen gaat u op zoek naar de goedkoopst mogelijke aanbieder. Want waarom zou u onnodig teveel betalen? Om u daarbij te helpen hebben wij ervoor gezorgd dat u snel en gemakkelijk aanbieders binnen uw regio met elkaar kunt vergelijken. Door uw postcode en uw wensen in te vullen in het offerteformulier ontvangt u binnen 2 werkdagen tot wel 6 offertes van specialisten bij u in de buurt. Zo vergelijkt u snel en gemakkelijk de prijzen van de beschikbare aanbieders. Op deze manier bespaart u tot wel 40% op uw aankoop. Aan het aanvragen van offertes zijn geen kosten verbonden en de offertes zijn geheel vrijblijvend. U ontvangt prijsinformatie op maat zonder dat u ergens aan vast zit.

Nieuwe ramen laten plaatsen