Ramen en deuren

Nieuwe ramen en deuren verbeteren uw wooncomfort en drukken uw jaarlijkse energiekosten. Geniet decennia lang van uw samengestelde ramen en deuren.  Hier vindt u bruikbare informatie over ramen en deuren.

Prijzen ramen en deuren

Zijn uw ramen en deuren aan vervanging toe? Of wilt u graag uw huis beter isoleren? Dan is het verstandig om zowel uw ramen als uw deuren te vervangen. Zo houdt u alles in dezelfde stijl en zorgt u ervoor dat uw huis voor de komende decennia voorzien is van uitstekende ramen en deuren. In onderstaand overzicht ziet u de richtprijzen voor het laten plaatsen van ramen.

Vast raamRaamoppervlaktePrijs incl. levering, plaatsing, btw en isolatieglas
PVC1.000 x 1.000 mm€ 400 - € 600
Hout1.000 x 1.000 mm€ 500 - € 700
Aluminium1.000 x 1.000 mm€ 600 - € 900

De prijzen voor het laten plaatsen van deuren liggen in het algemeen iets hoger als bij ramen. Dit heeft onder andere te maken met het feit dat deuren meer hang- en sluitwerk hebben. Naast dat er onderscheid wordt gemaakt tussen de beschikbare materialen is er ook een duidelijk verschil tussen de prijzen van binnen- en buitendeuren. Dit komt omdat buitendeuren andere eisen hebben dan binnendeuren. Buitendeuren moeten beter inbraakwerend zijn en aan hogere isolatiewaarde voldoen. In onderstaand overzicht ziet u de richtprijzen voor het laten plaatsen van deuren.

DeurOppervlaktePrijs incl. btw en plaatsing en excl. glas
PVC binnendeur2.000 x 900 mm€ 500 - € 700
Houten binnendeur2.000 x 900 mm€ 550 - € 750
Aluminium binnendeur2.000 x 900 mm€ 650 - € 850
PVC buitendeur2.000 x 900 mm€ 800 - € 1.000
Houten buitendeur2.000 x 900 mm€ 900 - € 1.100
Aluminium buitendeur2.000 x 900 mm€ 1.100 - € 1.300

Stel u bent van plan om uw complete woning te voorzien van nieuwe ramen en deuren. Voor een gemiddeld rijtjeshuis met een raamoppervlakte van 20 m² en 2 deuren moet u rekening houden met een totaal kostenplaatje tussen de € 9.000 en € 12.000.

Bespaar tot wel 40% op uw ramen en deuren

Om uzelf niet blind te staren op algemene prijsinformatie is het aan te raden om prijsinformatie op maat aan te vragen. Iedere klus is anders en dit is ook terug te zien in de verschillende prijzen van aanbieders. Om u onnodige kosten te besparen is het verstandig om de prijzen van aanbieders te vergelijken. Zo weet u zeker dat u de voordeligste keuze maakt. Dit doet u door gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen. U ontvangt dan een overzicht van de prijzen van aanbieders binnen uw regio. Zo heeft u een goed beeld van de meest voordelige prijzen. Op deze manier bespaart u tot wel 40% op nieuwe ramen en deuren. Zodra u een aanvraag heeft gedaan ontvangt u binnen 2 werkdagen tot wel 6 offertes van specialisten bij u in de buurt.

Nieuwe ramen en deuren

Zorg voor optimale isolatie

Het isoleren van uw woning heeft een positieve invloed op uw wooncomfort. Het zorgt namelijk ervoor dat uw woning altijd een aangename temperatuur heeft. Daarnaast heeft een goed geïsoleerde woning ook financiële voordelen. Hoe beter uw huis geïsoleerd is, des te meer u bespaart op uw jaarlijkse energierekening. Zo bespaart u tot wel 20% op uw jaarlijkse energiekosten. Dit heeft te onder andere de maken met het glas dat u gebruikt. HR++ glas wordt tegenwoordig standaard gebruikt en heeft een erg hoge isolatiewaarde. Een groot deel van de koude buitenlucht komt binnen door slecht geïsoleerde ramen en deuren. Voor een optimale isolatie zorgt u dus niet enkel dat u uw ramen of deuren laat vervangen, maar u doet het allebei. Op de pagina PVC ramen isolatie ziet u alle voordelen van een beter geïsoleerd huis en wat u hiermee jaarlijks bespaart.

Verhoog uw veiligheid

Ramen en deuren worden hedendaags steeds beter beveiligd tegen inbraak. Dankzij ramen en deuren die over het Politiekeurmerk Veilig Wonen beschikken is het voor inbrekers steeds lastiger om sloten te forceren. Daarnaast zorgt het beschikbare materiaal er voor dat uw woning extra veilig is. Zo zijn aluminium ramen en deuren erg stevig. Het gebruik van dubbel glas bevordert de stevigheid voor een nog veiliger gevoel.

Ramen en deuren

Soorten ramen

Ramen zijn er in verschillende soorten en maten. Beschikt u het liefst over strakke moderne ramen? Dan zijn PVC en aluminium ramen een goede keuze. Gaat u liever voor klassieke, traditionele ramen? Kies dan voor houten ramen. Houten ramen hebben een warme en authentieke uitstraling. Daarnaast zijn er verschillende raamtypes mogelijk zodat u altijd een raam kunt kiezen dat bij uw huis past. Bent u niet van plan uw raam open te zetten? Kies dan voor een vast raam. Deze ramen kunnen niet open. Dit zijn de meest voordelige ramen en zeer onderhoudsvriendelijk. Een draai-kiepraam is meer geschikt als u in de zomer graag uw ramen open heeft staan. Wilt u een overzicht van de beschikbare soorten ramen? Kijk dan op de pagina soorten ramen.

Soorten deuren

De beschikbare deuren zijn op te splitsen in verschillende stijlen. Moderne deuren zijn deuren met een strakke vormgeving vaak voorzien van glaselementen. Gaat u liever voor tijdloze deuren? Dan kiest u voor deuren met een standaard look. Vaak zijn dit deuren zonder glas die vrij rechttoe rechtaan zijn. Klassieke en landelijke deuren hebben een authentieke vormgeving wat uw deuren een traditionele look geven. Deuren worden voornamelijk geproduceerd van goede kwaliteit materialen PVC, hout en aluminium. De beschikbare soorten deuren zijn afhankelijk van de aanbieder. Daarom is het verstandig om specialisten binnen uw regio te raadplegen.

Soorten deuren

Profiteer van premies en subsidies voor ramen en deuren

Om nog beter voorbereid te beginnen aan het laten plaatsen van nieuwe ramen en deuren is het verstandig om te kijken naar de beschikbare premies en subsidies. Zo profiteert u mogelijk van de Vlaamse renovatiepremie. Met deze premie bespaart u tot wel 30% op uw klus. Voor een overzicht van de beschikbare premies en subsidies en de eisen die daaraan worden gesteld kijkt u op de pagina premies en subsidies ramen.

Vergelijk voordat u koopt en bespaar

Nieuwe ramen en deuren tegen de laagst mogelijke prijs? Dat is een mooi streven. Met het vergelijken van gratis offertes bespaart u aanzienlijk op uw klus. Door uw postcode en wensen in te vullen in ons offerteformulier ontvangt u maximaal 6 offertes van specialisten binnen uw regio. Leg de prijzen naast elkaar, vergelijk, en bespaar tot wel 40% op uw aankoop. Het aanvragen van offertes is gratis en vrijblijvend. U bent nergens toe verplicht. Niet tevreden? Of bent u van gedachten veranderd? Vraag dan op ieder moment opnieuw offertes aan. Specialisten staan altijd voor u klaar. Profiteer en bespaar op nieuwe ramen en deuren.

Ramen en deuren prijzen vergelijken