Houten ramen

Hout is stijlvol, veelzijdig en heeft een lange levensduur. Benieuwd naar nog meer voordelen van houten ramen? Lees dan verder.

Prijzen houten ramen

De prijzen van houten ramen zijn vergelijkbaar met die van PVC ramen en zijn goedkoper dan aluminium ramen. In onderstaande tabel ziet u een prijsindicatie voor de plaatsing van houten ramen. Deze prijzen zijn gebaseerd op verschillende gebruikelijke afmetingen van een standaard vast raam met isolatieglas. De prijzen zijn inclusief btw.

Vast houten raamPrijs incl. levering, plaatsing, btw en isolatieglas
1.000 x 1.000 mm€ 300 - € 500
1.500 x 1.200 mm€ 400 - € 600
2.000 x 1.500 mm€ 800 - € 1.000

Stel u wilt beneden 2 vaste ramen van 2.000 x 1.500 mm laten monteren en boven 3 vaste ramen van 1.500 x 1.200 mm. Dan moet u rekening houden met een totaalprijs van € 3.000 tot € 5.000 inclusief btw. Omdat er vele verschillende soorten ramen zijn is het lastig om een exacte prijsindicatie te geven. Zo zijn vaste ramen goedkoper dan draai-kiepramen die meerdere opties hebben. Dit komt omdat vaste ramen gemakkelijk te monteren zijn en geen hang- en sluitwerk hebben. Om een duidelijk inzicht te krijgen in de kosten voor uw nieuwe ramen raden wij u aan om gratis offertes aan te vragen. Dit is zo gedaan. Vul ons korte offerteformulier in en u ontvangt binnen twee werkdagen tot wel 6 offertes van specialisten binnen uw regio. Het vergelijken van offertes bespaart u tot wel 40% op uw houten ramen.

Houten ramen

Voordelen houten ramen

Waarom is hout een goede keus? En wat zijn de mogelijkheden met hout? Hieronder leest u de voordelen die u overtuigen om te kiezen voor houten ramen:

  • stijlvolle uitstraling
  • perfecte isolatie
  • veelzijdig materiaal
  • duurzaam

Stijlvolle uitstraling

Met houten ramen geeft u een natuurlijke en sfeervolle look aan uw huis. Hout oogt warm en is geschikt voor vrijwel alle woonstijlen. Hout is het materiaal dat van origine al werd gebruikt bij ramen en brengt een chique en sfeervolle dimensie aan uw woning. Houdt u van klasse? Dan zijn houten ramen voor u de juiste keuze.

Klassieke houten ramen

Perfecte isolatie

Qua isolatie zijn houten ramen een goede keuze. De hoge isolatiewaarde zorgt ervoor dat u het niet snel koud of te warm heeft in huis. Hout zorgt er voor dat warmte beter wordt vastgehouden waardoor uw woonruimte sneller wordt verwarmd. Door deze uitstekende isolatie bespaart u tot wel 20% op uw energierekening. Daarnaast is hout goed bestemd tegen temperatuurverschillen zodat u daar binnenshuis weinig van merkt. Om uw huis maximaal te isoleren kiest u voor HR++ of HR+++ glas. Hoe meer plusjes, hoe beter de isolatie. Zo zorgt u voor een nog betere wooncomfort.

Veelzijdig materiaal

Met houten ramen kunt u werkelijk alle kanten op. Kies uit verschillende soorten hout zodat u de juiste keuze maakt voor uw woning. Er zijn verschillende mogelijkheden in hardhout en zachthout. Denk hierbij aan Meranti, Afzelia, Merbau en Sipo. Hardhout is over het algemeen wat duurzamer, terwijl zachthout makkelijker te bewerken is. Uitgekeken op uw ramen? Hout is gemakkelijk te schilderen zodat u snel en gemakkelijk weer een nieuw look heeft. Pas wanneer u wilt de ramen naar eigen wens aan met een nieuw laag verf. Dit is een stuk goedkoper dan nieuwe ramen laten plaatsen. Natuurlijk is het ook mogelijk om uw ramen te laten schilderen door een specialist zodat al het werk u uit handen wordt genomen.

Houten raam woning

Duurzaam

Houten ramen zijn duurzaam en dragen bij aan een goed milieu. Hardhout heeft een levensduur tot wel 75 jaar. Hout is een natuurlijk product en is goed recyclebaar. Daarnaast is voor de productie van houten ramen minder energie nodig dan voor PVC ramen en aluminium ramen.

Alternatief

Een alternatief voor houten ramen zijn PVC ramen. Met PVC ramen kiest u voor voordelige ramen. PVC ramen zijn net wat goedkoper dan houten ramen en worden het meeste gekozen onder de huishoudens. PVC ramen zijn beschikbaar in vele verschillende kleuren en hebben een lange levensduur. Bent u op zoek naar ramen die net wat minder onderhoud eisen dan houten ramen? Dan zijn PVC ramen een goed alternatief.

Vergelijk specialisten

Om uiteindelijk zo goedkoop mogelijk houten ramen te plaatsen is het belangrijk om de prijzen van specialisten naast elkaar te leggen en te vergelijken. Er zitten namelijk duidelijke verschillen in prijzen per aanbieder en u wilt natuurlijk geen dief zijn van uw eigen portemonnee. Vraag daarom gratis en vrijblijvend offertes aan. Door uw wensen in te vullen in het offerteformulier ontvangt u tot 6 offertes van specialisten in uw regio, en dat binnen slechts 2 werkdagen. Vergelijk deze offertes en maak de keuze die het beste aansluit bij uw wensen. Bespaar zo tot wel 40% op uw aankoop. Nieuwe houten ramen kunnen dus ook € 600 kosten in plaats van € 1.000. Van de € 400 die u hierdoor bespaart gaat u weer andere leuke dingen doen.

Houten ramen offertes