Aluminium ramen

Een combinatie van stevigheid, duurzaamheid en weinig onderhoud maakt aluminium ramen populair. Aluminium ramen zijn uitermate geschikt voor grote oppervlaktes. Benieuwd wat dit gaat kosten? Lees dan verder.

Prijzen aluminium ramen

De prijs voor het leveren en plaatsen van een raam is o.a. afhankelijk van het materiaal. Aluminium ramen zijn over het algemeen wat duurder dan PVC ramen en houten ramen. Om u een prijsindicatie te geven voor het leveren en plaatsen van aluminium ramen wordt er onderscheid gemaakt in de meest gebruikelijke afmetingen.

Vast aluminium raamPrijs incl. levering, plaatsing, btw en isolatieglas
1.000 x 1.000 mm€ 500 - € 700
1.500 x 1.200 mm € 700 - € 900
2.000 x 1.500 mm€ 1.300 - € 1.500

Woont u in een rijtjeshuis met 3 slaapkamers en een badkamer met een totale raamoppervlakte van circa 20 m²? Houd dan rekening met een totaal kostenplaatje van € 9.000 tot € 12.000 inclusief btw voor het leveren en plaatsen van aluminium ramen voor uw volledige woning. Wilt u zo goedkoop mogelijk een aluminium raam laten plaatsen? Door aanbieders met elkaar te vergelijken weet u zeker dat u een mooie aankoop doet tegen de voordeligste prijs. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan door uw postcode in te vullen en ontvang tot maximaal 6 offertes van specialisten binnen uw regio. Door te vergelijken bespaart u tot wel 40% op uw aankoop.

Wat zijn aluminium ramen?

Aluminium ramen bieden enkele unieke voordelen ten opzichte van PVC ramen en houten ramen en hebben een zeer moderne uitstraling. Aluminium ramen zijn ramen geproduceerd uit nieuw aluminium of gerecycled aluminium. U heeft een garantie voor stevige, maximaal geïsoleerde en onderhoudsvriendelijke ramen.

Aluminium ramen

Onderhoudsvriendelijk

Een groot voordeel van aluminium ramen is dat deze erg onderhoudsvriendelijk zijn. Zo verkleurt aluminium niet door zonlicht, is het roestvrij en zal het niet barsten of kromtrekken. Hierdoor heeft u geen omkijken naar aluminium ramen. Daarnaast is het mogelijk om uw ramen compleet naar uw wensen samen te stellen. Zo zijn er aluminium ramen in honderden verschillende kleuren zodat u altijd een raam vindt dat bij de rest van uw huis past.

Garantie voor stevigheid

Bent u op zoek naar een stevig materiaal voor uw ramen? Dan is aluminium de juiste keuze. Vergeleken met PVC ramen en houten ramen is aluminium een erg sterk materiaal. Uitermate geschikt voor ramen met een groot oppervlakte. Daarnaast is aluminium inbraakveilig waardoor het niet alleen functioneel is maar het u ook een veilig gevoel geeft.

Zeer isolerend

Aluminium ramen zijn 100% water- en winddicht. Deze uitstekende isolatie zorgt ervoor dat u tot wel 20% bespaart op uw energiekosten. Daarnaast is aluminium erg geluidswerend wat ten goede komt aan uw wooncomfort. Bent u dus op zoek naar ramen met een hoge isolatiewaarde? Dan zijn aluminium ramen voor u een goede optie. Voor extra isolatie wordt er vaak gekozen voor dubbele beglazing. Een vast raam met dubbele beglazing van 1 m² kost circa € 350, exclusief montage.

Aluminium ramen

Milieubewust met aluminium ramen

Besluit u te kiezen voor aluminium ramen dan maakt u een milieubewuste keuze. Aluminium is namelijk 100% recyclebaar. Aluminium ramen zijn ramen geproduceerd uit nieuw aluminium of gerecycled aluminium. Het produceren van gerecycled aluminium kost ongeveer 95% minder energie dan het produceren van nieuw aluminium. Dit is een mooie, milieubewuste reden om te kiezen voor gerecyclede aluminium ramen.

Soorten aluminium ramen

Bij de aankoop van aluminium ramen heeft u de keuze uit verschillende soorten ramen. Standaard vaste ramen zijn ramen die niet open kunnen en zijn vaak zichtbaar aan de voorzijde van een woning. Vaste ramen zijn in aanschaf het voordeligst. Draai-kiepramen zijn ramen die u zowel kunt draaien als kiepen. Is het erg warm binnen in de zomer? Zet dan het raam compleet open. Behoefte aan frisse lucht in de winter? Kiep uw raam. Zo zet u het raam een klein stukje open wat uitstekend geschikt is voor ventilatie. Een draai-kiepraam van 1 m² koopt u al vanaf € 400 exclusief montage. Daarnaast behoren ook schuiframen en valramen tot de mogelijkheden. Lees meer over de soorten ramen.

Aluminium ramen

Extra mogelijkheden

Naast de standaardkeuzes bij het samenstellen van uw aluminium ramen is het ook aan te raden om naar de extra mogelijkheden te kijken. Bij ramen die veel openstaan is het erg handig om een extra vliegenraam te monteren. Zo houdt u ongewenste vliegen buitenshuis en wordt u huis toch voorzien van frisse lucht. Wilt u een vast raam maar ook uw woonruimte voorzien van frisse lucht? Dan is een ventilatierooster een uitstekende mogelijkheid. Bent u vaak op vakantie of staat veiligheid hoog op uw wenslijst? Dan is het mogelijk om rolluiken te laten monteren. Rolluiken bieden veiligheid omdat het voor inbrekers onmogelijk wordt gemaakt om in te breken. Deze extra mogelijkheden maken een raam voor u compleet. Voor meer informatie over de mogelijkheden schakelt u een specialist in.

Gratis vergelijken

Om uiteindelijk in zee te gaan met een leverancier is het voor u belangrijk om de meest voordelige deal te sluiten. Daarom is het aan te raden om eerst de verschillende aanbieders binnen uw regio met elkaar te vergelijken. In het offerteformulier vult u uw postcode in en ontvang tot 6 verschillende offertes van aanbieders binnen uw regio. Deze gratis offertes ontvangt u binnen twee werkdagen. Door de prijzen van specialisten met elkaar te vergelijken bespaart u tot wel 40% op uw aankoop. Zo weet u zeker dat u de meest voordelige aluminium ramen koopt binnen uw regio.

Aluminium ramen huis