Soorten ramen

Welke soorten ramen zijn er? Ontdek welke ramen voor u het meest geschikt zijn en vergelijk de prijzen van betrouwbare aanbieders in uw regio.

Richtprijzen soorten ramen

Benieuwd naar de prijzen van de verschillende soorten ramen? De kosten voor het plaatsen of vervangen van ramen zijn voornamelijk afhankelijk van het gekozen materiaal en het raamtype. In onderstaande tabellen ziet u de richtprijzen van de raamtypes per materiaal.

  • PVC ramen
  • houten ramen
  • aluminium ramen

Soorten ramen

PVC Ramen

PVC ramen zijn kunststof ramen en zijn de meest gekozen soorten ramen. De voornaamste redenen hiervoor zijn de lage prijs, de hoge isolatiewaarde en de lange levensduur. Daarnaast zijn PVC ramen erg onderhoudsarm en reinigt u de ramen eenvoudig met slechts een vochtig doekje. Bent u op zoek naar ramen met een moderne uitstraling, die inbraakwerend zijn en goed bestand zijn tegen brand? Dan zijn PVC ramen een uitstekende keuze. Lees hier meer over de voor- en nadelen van PVC ramen. In onderstaande tabel ziet u een overzicht van de richtprijzen van PVC ramen.

PVC ramenRaamoppervlaktePrijs incl. btw en isolatieglas en excl. montage
Vast raam 1.000 x 1.000 mm€ 100 - € 200
Draai-kiepraam 1.000 x 1.000 mm€ 150 - € 250
Valraam 1.000 x 1.000 mm€ 175 - € 275
Schuifraam 1.500 x 1.000 mm € 700 - € 800

Houten ramen

De voornaamste redenen om te kiezen voor houten ramen zijn de stijlvolle uitstraling en de veelzijdigheid van het materiaal. Hout is gemakkelijk zelf te onderhouden door het te oliën of te schilderen. Wilt u dit liever laten doen? Dan schakelt u een specialist in die u het werk uit handen neemt. U verandert met houten ramen dus snel en gemakkelijk van kleur wanneer u wilt. Daarnaast heeft hout een hoge isolatiewaarde waardoor uw huis altijd een aangename temperatuur heeft. Houten ramen liggen in prijs net wat hoger dan PVC ramen. In onderstaande tabel ziet u een overzicht van de richtprijzen van houten ramen.

Houten ramenRaamoppervlaktePrijs incl. btw en isolatieglas en excl. montage
Vast raam 1.000 x 1.000 mm€ 150 - € 250
Draai-kiepraam 1.000 x 1.000 mm€ 250 - € 350
Valraam 1.000 x 1.000 mm€ 275 - € 375
Schuifraam 1.500 x 1.000 mm€ 800 - € 900

Aluminium ramen

Aluminium ramen zijn wat duurdere soorten ramen dan PVC en houten ramen. Aluminium ramen worden geproduceerd uit nieuw aluminium of gerecycled aluminium. Wilt u een milieubewuste keuze maken? Dan kiest u voor gerecycled aluminium. Andere redenen om te kiezen voor aluminium ramen zijn de stevigheid, isolatiewaarde en het onderhoudsarme karakter. Op zoek naar een sterk materiaal dat uw grote raampartijen makkelijk kan ondersteunen? Kies dan voor aluminium ramen. In onderstaande tabel ziet u een overzicht van de richtprijzen van aluminium ramen.

Aluminium ramenRaamoppervlaktePrijs incl. btw en isolatieglas en excl. montage
Vast raam1.000 x 1.000 mm€ 250 - € 350
Draai-kiepraam1.000 x 1.000 mm€ 400 - € 500
Valraam1.000 x 1.000 mm€ 425 - € 525
Schuifraam1.500 x 1.000 mm€ 1.100 - € 1.300

Montagekosten

Wilt u de ramen laten monteren door een specialist? Houd dan rekening met een verdubbeling van de kosten. Dus stel u laat een vast PVC raam van 1.000 x 1.000 mm plaatsen van € 200, dan bent u inclusief montage en btw rond de € 400 kwijt. Het voordeel van het laten plaatsen door een specialist is dat u er geen omkijken naar heeft en u zeker weet dat het goed wordt uitgevoerd.

Vergelijk aanbieders

Dit zijn slechts richtprijzen voor de verschillende soorten ramen. Wij raden u daarom aan om specialisten in te schakelen zodat u een exact beeld heeft van de verwachte kosten. Dit doet u door gratis offertes aan te vragen. Door ons korte offerteformulier in te vullen ontvangt u binnen twee werkdagen tot maximaal 6 offertes van specialisten binnen uw regio. Deze offertes zijn gratis en vrijblijvend. Door offertes te vergelijken bespaart u tot wel 40% op uw aankoop. Zo voorkomt u dat u onnodig teveel geld betaald.

Soorten ramen

Raamtype

De keuze voor een raamtype is afhankelijk van uw wensen. Zo heeft elk raamtype andere voordelen. Hieronder ziet u een overzicht van de verschillende soorten ramen.

Vast raam

Een vast raam is een standaard raam zonder enige specificaties en kan niet worden geopend. Wel is het mogelijk om een rolluik of ventilatierooster te monteren. Vaste ramen zijn vaak terug te vinden aan de voorzijde van een woning.

Draai-kiepraam

Draai-kiepramen zijn zowel open te draaien als te kiepen. Deze veelzijdige ramen zijn dus zowel winter- als zomerproof. In de winter kiept u het raam open voor ventilatie zonder dat u het hele raam hoeft te openen. In de zomer draait u het raam volledig open zodat uw huis goed kan luchten.

Valraam

Valramen kiepen net zoals draai-kiepramen alleen vallen deze naar binnen open. Valramen zijn ideaal voor ventilatie. Deze ramen zijn vaak zichtbaar in badkamers en toiletten.

Schuifraam

Schuiframen zijn ramen die u openschuift in plaats van opendraait. Het voordeel van schuiframen is dat u geen last heeft van voorwerpen op de vensterbank of gordijnen die in de weg hangen. Daarnaast is een vliegenraam gemakkelijk te monteren.

Glastype

Om uw huis optimaal te isoleren kiest u voor dubbele beglazing of zelfs triple beglazing. De meeste huishoudens kiezen voor HR++ glas vanwege de hoge isolatiewaarde. Welke soorten ramen u ook kiest, het glastype is van belangrijke waarde voor uw wooncomfort. Hoe beter geïsoleerd uw huis is, des te meer bespaart u op uw energierekening. Deze besparing loopt op tot 20% per jaar.

Kleur

Om uw raam de final touch te geven kiest u de kleur die bij de rest van uw interieur past. Zowel PVC, houten als aluminium ramen zijn beschikbaar in verschillende kleuren. De soorten ramen worden geleverd in de kleur die u wilt of u kiest ervoor om de ramen te laten schilderen. Het voordeel van houten ramen is dat deze zeer gemakkelijk te verven zijn. Verandert u van woonstijl? Dan zijn de ramen snel en gemakkelijk weer aangepast. Zo kunt u eindeloos variëren en uw huis altijd een frisse look geven.

Extra mogelijkheden

Om uw raam van nog meer gemakken te voorzien maakt u gebruik van de extra mogelijkheden. Denk hierbij aan vliegenramen, rolluiken en ventilatieroosters. Deze extra mogelijkheden zijn geschikt voor vrijwel alle soorten ramen. Met een vliegenraam zet u uw raam zorgeloos open zonder dat u last heeft van vliegen en andere insecten. Zodra u op vakantie gaat wilt u natuurlijk met een gerust hart vertrekken en voorkomen dat uw ongewenste bezoekers krijgt. Kies voor een rolluik en u huis is compleet inbraakveilig. Vindt u frisse lucht in huis belangrijk? Monteer een ventilatierooster in uw raam en uw huis is altijd voorzien van gezonde lucht. In onderstaande tabel ziet u de richtprijzen van deze mogelijkheden.

ProductOppervlaktePrijs incl. btw en excl. montage
Vliegenraam 1 m²€ 40 - € 80
Rolluik handmatig1 m²€ 50 - € 150
Rolluik elektrisch1 m²€ 250 - € 350
Ventilatierooster raam1 m²€ 75 - € 125

Offertes vergelijken

Nu u weet welke soorten ramen er zijn met de bijbehorende mogelijkheden is het prettig om een specifieke prijsindicatie van uw gewenste ramen te ontvangen. Door ons offerteformulier in te vullen vraagt u gratis offertes aan van specialisten in uw regio. U ontvangt binnen 2 werkdagen tot wel 6 offertes van betrouwbare aanbieders. Door deze te vergelijken bespaart u tot wel 40% op de aankoop van ramen. Deze offertes zijn geheel vrijblijvend. Vergelijk voordat u overgaat tot aankoop en steek het geld lekker in eigen zak.

woman laughing window