Ramen prijzen

De prijzen voor nieuwe ramen verschillen per aanbieder en zijn afhankelijk van uw wensen. Hier vindt u bruikbare prijsinformatie op basis van het materiaal, raamtype, glastype en extra mogelijkheden.

Ramen prijzen

Om een goed overzicht te krijgen van de prijzen van ramen is het goed om te weten welke soorten ramen beschikbaar zijn. Zo stelt u uw eigen ramen samen afhankelijk van:

  • materiaalkeuze
  • raamtype
  • glastype
  • extra mogelijkheden

Materiaalkeuze

Bij het plaatsen van ramen heeft u de keuze uit verschillende materialen met ieder hun eigen voordelen. Kiest u voor moderne, onderhoudsarme ramen? Dan zijn PVC en aluminium ramen een goed keuze. Of ligt uw voorkeur bij traditionele ramen? Dan zijn houten ramen iets voor u. Om u een indicatie te geven van de verschillende prijzen per materiaal ziet u hieronder een tabel met de richtprijzen voor een vast raam van 1 m².

Vast raamRaamoppervlaktePrijs incl. levering, plaatsing, btw en isolatieglas
PVC1 m²€ 200 - € 400
Hout1 m²€ 300 - € 500
Aluminium1 m²€ 600 - € 800

Dit zijn richtprijzen om u inzicht te geven in de prijsverhoudingen voor uw materiaalkeuze. Bent u van plan om uw complete woning te voorzien van nieuwe ramen? Voor een gemiddeld rijtjeshuis met een raamoppervlakte van 20 m² moet u rekening houden met een totaal kostenplaatje tussen de € 5.000 en € 10.000. PVC ramen zijn het voordeligst, terwijl aluminium ramen om de grootste investering vragen. Dit zijn investeringen die zich op lange termijn terugbetalen. Goede ramen zijn namelijk essentieel voor energiebesparing. Goed geïsoleerde ramen zorgen voor een kostenbesparing van tot wel 20% op uw energierekening. Houd uw geld in eigen zak en draag een steentje bij aan het milieu door uw energieverbruik te verlagen.

Bespaar 40% op uw nieuwe ramen

Wilt u voor uw nieuwe ramen de exacte prijzen weten? Dan is het verstandig om specialisten binnen uw regio te raadplegen. Zij geven u prijsinformatie op maat. Dit doet u door ons korte offerteformulier in te vullen. Laat uw postcode en wensen achter en u ontvangt binnen 2 werkdagen tot wel 6 offertes van betrouwbare specialisten binnen uw regio. Deze offertes zijn gratis en vrijblijvend. Door offertes met elkaar te vergelijken bent u verzekerd van de meest voordelige ramen. Zo bespaart u tot wel 40% op uw aankoop. Niet tevreden of zijn de plannen gewijzigd? Vraag op ieder moment nieuwe offertes aan. Aanbieders in uw regio staan altijd voor u klaar.

Besparen ramen

Raamtype

Voor uw nieuwe ramen wilt u de juiste samenstelling van materiaal en raamtype. De meest gekozen ramen zijn:

  • vast raam
  • draai-kiepraam
  • valraam
  • schuifraam

De prijzen van deze ramen verschillen per type. In onderstaande tabel ziet u de richtprijzen.

RaamRaamoppervlaktePrijs incl. btw en isolatieglas en excl. montage
Vast raam
PVC1 m²€ 100 - € 200
Hout1 m²€ 150 - € 250
Aluminium1 m²€ 250 - € 350
Draai-kiepraam
PVC1 m²€ 150 - € 250
Hout1 m²€ 250 - € 350
Aluminium1 m²€ 400 - € 500
Valraam
PVC 1 m²€ 175 - € 275
Hout1 m²€ 250 - € 350
Aluminium1 m²€ 425 - € 525
Schuifraam
PVC1 m²€ 700 - € 800
Hout1 m²€ 800 - € 900
Aluminium1 m²€ 1.100 - € 1.300

Vast raam

Een vast raam is het meest standaard raamtype en is tevens de raamsoort met de laagste prijzen. Bent u op zoek naar een vast raam dat niet open hoeft? Dan is een vast raam voor u de juiste keuze. Vaste ramen zijn vaak terug te zijn in de woonkamer. De prijzen liggen lager dan bij andere raamtypes omdat er geen hang- en sluitwerk is en deze ramen gemakkelijk te monteren zijn.

Draai-kiepraam

Draai-kiepramen zijn multifunctionele ramen die op verschillende manieren opengaan. Kiest u ervoor om het raam compleet open te zetten? Dan doet u dit makkelijk door het raam volledige open te draaien. Wilt u frisse lucht maar niet in de tocht zitten? Dan is het een optie om de ramen te kiepen. Zo is uw raam een klein stukje open en wordt uw huis toch voorzien van buitenlucht. De prijzen voor deze ramen liggen wat hoger dan die voor standaard vaste ramen.

Valraam

De prijzen voor valramen zijn vergelijkbaar met de prijzen voor draai-kiepramen. Valramen worden voornamelijk gemonteerd in badkamers en toiletten. Deze ramen zijn uitermate geschikt voor ventilatie.

Schuifraam

Schuiframen, ook wel schuifpuien genoemd, liggen in prijs een stuk hoger dan andere raamtypes. Dit is voornamelijk vanwege de constructie. Deze ramen zijn voorzien van veel hang- en sluitwerk en zijn een stuk lastiger te monteren. Een groot voordeel van schuiframen is dat u geen last heeft van obstakels zoals spullen op de vensterbank of gordijnen bij het openzetten van uw raam. Wanneer de afmetingen groot genoeg zijn kunnen schuiframen tevens als deur worden gemonteerd.

Ramen

Glastype

Bij het samenstellen van uw ramen heeft u de keuze uit verschillende glastypes. Voor enkel glas liggen de prijzen lager dan voor dubbele beglazing. Toch zult u geen spijt krijgen van de keuze voor dubbele beglazing. Dubbel glas zorgt namelijk voor optimale isolatie waardoor u aanzienlijk bespaart op uw energierekening. Deze besparing loopt op tot wel 20%. In onderstaand overzicht ziet u de prijzen per glastype en wat u jaarlijks bespaart op uw energierekening.

Soort glasOppervlaktePrijs incl. btw en excl. montagekostenJaarlijkse kostenbesparing voor een woning met 20 m² glas*
Standaard dubbel glas1 m²€ 50 - € 55€ 150 - € 170
HR1 m²€ 55 - € 60€ 200 - € 220
HR+1 m²€ 60 - € 65€ 260 - € 280
HR++1 m²€ 65 - € 75€ 280 - € 300
HR+++1 m²€ 100 - € 130€ 310 - € 330
*Hier is uitgegaan van een woning met HR-combiketel en een gemiddelde binnentemperatuur (overdag en in de nacht) van 18 graden.

Ramen en deuren

Als u van plan bent om uw ramen te vervangen dan kunt u overwegen om ook uw deuren te vervangen. Verouderde deuren laten veel wind door en dit zorgt voor een slechte isolatie van uw woning. Door ramen en deuren tegelijk te vervangen zorgt u voor een complete afwerking. Daarnaast zijn nieuwe deuren erg inbraakveilig. Deuren die beschikken over het Politekeurmerk Veilig Wonen zorgen ervoor dat het voor inbrekers lastiger wordt u huis te betreden. Wilt u meer weten? Kijk dan op de pagina ramen en deuren.

Extra mogelijkheden

Om uw nieuwe ramen de final touch te geven breidt u uw raam uit met eventuele extra mogelijkheden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een vliegenraam. Zodra het lekker weer wordt komt dit uitstekend van pas. Zo zet u uw raam open zonder dat u last krijgt van vliegen en andere insecten die uw woning betreden. Daarnaast zijn er nog andere mogelijkheden die uw wooncomfort verbeteren. In onderstaand overzicht ziet u de prijzen van deze mogelijkheden.

ProductOppervlaktePrijs incl. btw en excl. montage
Vliegenraam1 m²€ 40 - € 80
Rolluik handmatig1 m²€ 50 - € 150
Rolluik elektrisch 1 m²€ 250 - € 350
Ventilatierooster raam 1 m²€ 75 - € 125

Onderhoudskosten

Ramen worden tegenwoordig zo geproduceerd dat ze erg onderhoudsvriendelijk zijn. De onderhoudskosten zijn beperkt en drukken daarom niet op de prijzen. Over het algemeen zijn de ramen al te reinigen met een vochtig doekje en eens in het jaar dient u de bewegende delen bij te smeren. Houd er rekening mee dat hout het duurst is in onderhoud omdat hout regelmatig bijgehouden moet worden door een schilderbeurt of laklaag aan te brengen. In onderstaand overzicht ziet u wat u ongeveer aan onderhoudskosten kwijt bent over een periode van 30 jaar.

Soort raamOnderhoudskosten per m² (in 30 jaar tijd)
PVC raam€ 110
Houten raam€ 560
Aluminium raam€ 90

Profiteer van premies & subsidies

Het ultieme scenario is om uiteindelijk te genieten van stralende nieuwe ramen tegen een zo goedkoop mogelijke prijzen. Deze lage prijzen vindt u door te profiteren van premies. Eén daarvan is het verlaagd btw-tarief op de montagekosten. Vervang dit jaar nog uw ramen en profiteer van het verlaagd btw-tarief van 6% in plaats van 21%. Dit geldt voor woningen ouder dan 5 jaar. Vanaf 2016 is deze premie alleen nog geldig voor woningen ouder dan 10 jaar. Profiteer nu het nog kan. Voor een uitgebreid overzicht van mogelijke premies kijkt u op onze pagina premies en subsidies ramen.

Vergelijk voordat u koopt en bespaar tot wel 40%

Om ervoor te zorgen dat de prijzen van uw nieuwe ramen niet de pan uit rijzen doet u er goed aan om de prijzen van aanbieders met elkaar te vergelijken. Vergelijk voordat u koopt en bespaar tot wel 40% op uw aankoop. Dat is € 4.000 op een totaal kostenplaatje van € 10.000. Het vergelijken is erg simpel. U geeft aan wat u wensen zijn, geeft uw postcode op en ontvangt binnen 2 werkdagen tot wel 6 offertes van aanbieders binnen uw regio. Aan de hand van deze betrouwbare informatie heeft u een goed overzicht van de kosten en weet u zeker dat u de meest goedkope optie kiest. Het aanvragen van offertes is gratis en geheel vrijblijvend. U zit nergens aan vast en u kunt zoveel offerteaanvragen doen als u wilt totdat u de beste optie tegenkomt. Geniet van uw nieuwe ramen en geef niet onnodig teveel geld uit.

Bespaar op ramen prijzen