PVC ramen voordelen en nadelen

Zijn PVC ramen geschikt voor uw woning? Kom hierachter door de voordelen tegen de nadelen weg te strepen en maak de juiste keuze.

PVC ramen voordelen

PVC ramen worden het meest gekozen en daar zijn redenen voor. PVC ramen brengen vele voordelen met zich mee en wij laten u zien wat de belangrijkste voordelen zijn:

  • prijs-kwaliteitverhouding
  • daling energierekening
  • zeer onderhoudsvriendelijk
  • veilige ramen
  • recyclebaar
  • moderne uitstraling

Prijs-kwaliteitverhouding

Een groot voordeel van PVC ramen is de prijs-kwaliteitsverhouding. Vergeleken met andere materialen, aluminium en hout, zijn PVC ramen de meest voordelige keuze. Om een beeld te schetsen van de kosten voor een PVC raam ziet u hieronder een overzicht. Dit zijn slechts richtprijzen. De prijs is o.a. afhankelijk van het raamtype, glastype en de afmetingen. De prijzen zijn inclusief btw en isolatieglas.

Vast PVC raamPrijs excl. montagePrijs incl. montage
1.000 x 1.000 mm€ 100 - € 200€ 200 - € 400
1.500 x 1.200 mm€ 150 - € 250€ 300 - € 500
2.000 x 1.500 mm€ 300 - € 400€ 600 - € 800

Kijkend naar de mogelijke soorten ramen zijn vaste ramen de goedkoopste optie. Stel u wilt de voor- en achterzijde van uw woning voorzien van 2 vaste PVC ramen van 2.000 x 1.500 mm en een vast keukenraam van 1.000 x 1.000 mm. Deze klus gaat u tussen de € 1.500 en € 2.500 kosten inclusief btw, plaatsing en isolatieglas. Bent u benieuwd naar de richtprijzen voor draai-kiepramen, schuiframen of andere raamtypes? Of wilt u een exacte prijsindicatie zodat u niet voor verrassingen komt te staan? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan van aanbieders binnen uw regio. Door deze offertes te vergelijken bespaart u tot wel 40% op nieuwe ramen. Offertes aanvragen is zo gedaan. Laat uw postcode en een omschrijving van uw klus achter in het offerteformulier en u ontvangt binnen 2 werkdagen tot wel 6 offertes van aanbieders binnen uw regio.

voornadelen blij

Daling energierekening

Niet alleen op korte termijn bespaart u kosten, maar ook op lange termijn. Een zeer aantrekkelijk voordeel van PVC ramen is de hoge isolatiewaarde. PVC ramen houden uw huis altijd op de perfecte temperatuur. De ramen zijn geluidsdicht en wind- en waterbestendig. Zo heeft u geen last van weerschommelingen buitenshuis. Dankzij deze uitstekende isolatie bespaart u tot wel 20% op uw energierekening. Haal hier uw voordeel uit.

Zeer onderhoudsvriendelijk

Het voordeel van PVC is dat het water-, vuil- en stofwerend is. PVC ramen zijn erg onderhoudsvriendelijk gemakkelijk te reinigen. Een vochtig doekje is vaak al genoeg. PVC is een sterk materiaal dat niet snel gaat barsten, scheuren of kromtrekken. Daardoor hebben PVC ramen een lange levensduur tot wel 50 jaar en bent u verzekert van goede ramen op lange termijn. Lees hier alles wat u moet weten over het onderhouden van PVC ramen.

Pvc ramen voordelen

Veilige ramen

Waar u misschien niet snel aan denkt bij de aankoop van ramen is de veiligheid van een raam. PVC ramen zorgen ervoor dat u zich veilig voelt. Dankzij het sterke materiaal zijn de ramen inbraakwerend en worden ongewenste bezoekers op afstand gehouden. Daarnaast is de brandwerendheid bij PVC ramen hoog. PVC is zeer moeilijk ontvlambaar en is zelfdovend. Dit geeft u net even dat extra veilige gevoel.

Recyclebaar

Bent u milieubewust en draagt u graag een steentje bij aan een leefbaar milieu? Dan is een groot voordeel van PVC ramen dat deze recyclebaar zijn. Oud PVC wordt weer gebruikt bij het produceren van nieuwe PVC ramen. Dit zorgt ervoor dat het milieu minder wordt aangetast omdat er voor het recyclen van PVC minder energie nodig is dan voor het produceren van nieuw PVC. Nog een reden om te kiezen voor PVC ramen.

Moderne uitstraling

Vindt u een moderne uitstraling van uw huis erg belangrijk? Dan zijn PVC ramen iets voor u. PVC ramen zijn beschikbaar in vele verschillende kleuren en zorgen zo voor de final touch aan uw huis. Waar houten ramen een warme, authentieke uitstraling hebben zijn PVC ramen helemaal van deze tijd met een zeer strakke en moderne uitstraling. Het is niet voor niets dat PVC ramen zo populair zijn geworden.

voornadelen modern

PVC ramen nadelen

Naast de vele voordelen van PVC ramen zijn er ook een aantal nadelen waar u rekening mee moet houden. Echter zijn deze beperkt en overschaduwen deze nadelen de voordelen niet. De grootste nadelen van PVC ramen zijn:

  • gevoelig voor krassen
  • veranderen niet gemakkelijk van kleur

Gevoelig voor krassen

Ondanks het stevige materiaal is de krasgevoeligheid een van de nadelen van PVC ramen. Op PVC ramen zijn krassen snel zichtbaar en daarom is het belangrijk om zorgvuldig met uw PVC ramen om te gaan. Zodra u uw PVC ramen wilt reinigen moet u oppassen dat u niet met ruwe, hardnekkige doeken of schuursponsjes te werk gaat. Zorg voor zachte, vochtige doeken en uw PVC ramen blijven in perfecte staat.

Veranderen niet gemakkelijk van kleur

PVC ramen zijn beschikbaar in vele verschillende kleuren. Een nadeel echter is dat u na aankoop niet snel van kleur kunt veranderen. Waar houten ramen makkelijk te schilderen zijn gaat dit bij PVC ramen moeilijker. Zo is het met PVC ramen wat lastiger om uw ramen continu te laten matchen met uw interieur. Kiest u er toch voor om uw PVC ramen te schilderen? Dan loopt u de kans om uw ramen te beschadigen en de levensduur te verkorten.

Alternatief: aluminium ramen

Bent u op zoek naar stevige ramen die krasbestendig zijn? Dan zijn aluminium ramen een goed alternatief. Aluminium ramen liggen qua prijsklasse iets hoger dan PVC en houten ramen maar hebben ook weer unieke voor- en nadelen. Aluminium ramen zijn nog steviger, meer inbraakveilig en zijn uitermate geschikt voor grote oppervlaktes. Kijk dus goed naar uw wensen en maak de juiste keuze.

Vergelijk betrouwbare offertes

Nu u de voordelen en nadelen van PVC ramen tegenover elkaar heeft gelegd weet u of PVC ramen uw ideale ramen zijn. Om nog meer zekerheid te hebben vraagt u offertes aan bij specialisten in uw regio. Door specialisten te vergelijken zorgt u ervoor dat u niet teveel geld uitgeeft. Zo bespaart u tot wel 40% op uw aankoop. Dit is € 80 euro op een raam van € 200. Door uw postcode en uw opdrachtomschrijving in te vullen in ons offerteformulier ontvangt u binnen twee werkdagen tot maximaal 6 offertes van specialisten binnen uw regio. Deze offertes nemen al uw resterende vragen weg.

Ramen vergelijk offertes