PVC ramen schilderen

Het schilderen van PVC ramen is goed mogelijk. Wel is het aan te raden om dit te laten doen door een specialist. Hier leest u hoe een schilder te werk gaat en wat de kosten zijn.

PVC ramen schilderen

PVC ramen zijn onderhoudsvriendelijke ramen die, in tegenstelling tot houten ramen, in principe geen schilderbeurten nodig hebben. Toch is dit wel mogelijk. Heeft u genoeg van de uitstraling van uw huidige PVC ramen? Met een nieuw verflaagje creëert u een nieuwe sfeer in uw woning. In onderstaand overzicht ziet u de richtprijzen voor het laten schilderen van uw PVC ramen. Deze prijzen zijn inclusief materiaalkosten, arbeidskosten en btw.

WerkzaamhedenGemiddelde kosten per meter
Opschuren€ 1
Grondlakken€ 2
Voorlakken€ 1,50
Aflakken€ 2,50
Totaalprijs€ 7

Dit zijn de kosten voor het laten schilderen door een specialist. Bent u van plan om het complete raamwerk van uw woning te voorzien van een nieuw kleurtje? Houd dan rekening met een totaalprijs tussen de € 250 en € 300. Dit zijn de richtprijzen voor 5 ramen van 4 m² bij een gemiddeld rijtjeshuis. Voor meer informatie over het schilderen van PVC ramen of het laten plaatsen van nieuwe ramen schakelt u een specialist in. Dit doet u door gratis en vrijblijvende offertes aan te vragen. Vul het korte offerteformulier in en ontvang binnen 2 werkdagen tot wel 6 offertes van aanbieders binnen uw regio. Door de prijzen met elkaar te vergelijken bespaart u tot wel 40% op uw nieuwe ramen. Een niet te missen kans.

Pvc ramen prijzen vergelijken

Waarom uw PVC ramen laten schilderen?

Heeft uw interieur een metamorfose ondergaan en wilt u graag een nieuwe kleur ramen zodat deze goed matchen bij de rest van uw woning? Dan biedt het schilderen van uw PVC ramen een goede uitkomst. Bij het schilderen van PVC ramen zijn er een aantal belangrijke aandachtspunten. U kunt ervoor kiezen om zelf aan de slag te gaan, maar het is zeer aan te raden om dit te laten doen door een vakman. Zij weten alle fijne kneepjes van het vak en bezorgen u stralende nieuwe ramen.

Pvc ramen

Hoe gaat een schilder te werk?

Vroeger was het niet gebruikelijk om PVC ramen te schilderen vanwege het materiaal en het gebrek aan goede verf waardoor het resultaat vaak niet mooi was. Tegenwoordig is het schilderen goed mogelijk. Met de juiste kennis en vaardigheden van experts worden uw PVC ramen in een mooie nieuwe kleur gegoten. Het laten schilderen van uw ramen duurt ongeveer één volle dag. Als de ramen meer droogtijd nodig hebben of er moet nog een extra laag geschilderd worden kan het zo zijn dat de schilder het over twee dagen verspreidt. Schilders gaan in de volgende stappen te werk:

  • reinigen ramen
  • schuren
  • grondlakken/voorlakken
  • aflakken

Reinigen ramen

De eerste stap die wordt genomen bij het schilderen is het grondig reinigen van de PVC ramen. Het raam wordt compleet gereinigd en vetvrij gemaakt zodat de grondlak direct goed hecht. Vakmannen bezitten over eigen reinigingsmiddelen en gebruiken eventueel ammoniak om het raam volledig vetvrij te maken.

Pvc ramen reinigen

Schuren

Nadat de ramen compleet gereinigd zijn worden de PVC ramen lichtjes geschuurd zodat deze gemakkelijker te schilderen zijn en de verf beter hecht. Dit wordt gedaan wanneer de ramen nog nat zijn met waterproof schuurpapier. Het raam wordt nat gemaakt zodat er geen hardnekkige krassen ontstaan tijdens het schuren.

Grondlakken/voorlakken

Bij PVC ramen is een goede grondlaag belangrijk zodat de eindlaag het beste tot zijn recht komt. Vervolgens moet de primer (grondlaag) 6 uur drogen voordat de afwerkingslaag wordt aangebracht. Voordat een schilder begint met aflakken wordt er vaak gebruik gemaakt van voorlakken. Dit is een combinatie van grondverf en de eindlak. Zo dekt de eindlak nog beter voor een uitstekende afwerking.

Pvc ramen schilderen

Aflakken

Na het grondlakken en eventueel voorlakken wordt de eindlak aangebracht. De finishing touch van het schilderen van uw PVC ramen. Zodra de eerste laag is gedroogd brengt de schilder een tweede laag aan voor een complete, strakke afwerking. Bent u benieuwd naar de beschikbare kleuren? Neem dan een kijkje op de pagina PVC ramen kleuren. Vind de kleur die het beste past bij de rest van uw woning.

Nieuwe PVC ramen met UV-bestendige folie

Zijn uw ramen niet alleen toe aan een nieuwe schilderbeurt, maar zijn ze eigenlijk ook wel toe aan vervanging? Kies dan voor nieuwe PVC ramen. Bij de aankoop van nieuwe PVC ramen heeft u de keuze uit een uitgebreid aanbod aan RAL-kleuren. Het is zelfs mogelijk om uw PVC ramen te voorzien van een houtnerfstructuur. Zo heeft u de uitstraling van houten ramen en profiteert u van de voordelen van PVC ramen. Deze structuur wordt aangebracht via een UV-bestendige folie die over de ramen wordt geplaatst. Zo worden uw ramen voorzien van een compleet nieuwe uitstraling.

Prijsinformatie op maat

Wilt u meer weten over het plaatsen van nieuwe PVC ramen? Schakel dan specialisten in. Zij vertellen u alles over de mogelijkheden en wat dit gaat kosten. Dit doet u door het korte offerteformulier in te vullen. Laat uw postcode en wensen achter en u ontvangt binnen 2 werkdagen tot wel 6 offertes van specialisten binnen uw regio. Het aanvragen van offertes is gratis en vrijblijvend. Door de prijzen met elkaar te vergelijken bespaart u tot wel 40% op uw PVC ramen. Dat is € 4.000 op een aankoop van € 10.000. Profiteer en verfris uw huis met stralende nieuwe ramen.

offertes vergelijken pvc ramen