PVC ramen onderhoud

Voor het onderhoud van PVC ramen zijn er verschillende aandachtspunten waar u op moet letten. Onderhoud uw ramen goed en uw PVC ramen gaan tot wel 50 jaar mee.

PVC ramen zijn onderhoudsvriendelijk

Het onderhoudsarme karakter van PVC ramen is een eigenschap die deze ramen erg populair maakt. PVC ramen zijn vuil- en stofwerend en zijn gemakkelijk te reinigen zonder dat u er veel geld, energie of tijd in hoeft te steken. Door uw PVC ramen enkele keren per jaar te reinigen zorgt u ervoor dat uw ramen een levensduur hebben tot wel 50 jaar. Zo heeft u een halve eeuw plezier van uw PVC ramen.

Pvc ramen reinigen

PVC ramen onderhoud do’s (+) and don’ts (-)

Bij het onderhouden van uw PVC ramen moet u op een aantal punten letten. Daarom hebben wij een opsomming gemaakt van do’s and don’ts voor het onderhouden van PVC ramen.

Do’s

  • reinig uw ramen aantal keren per jaar
  • gebruik zachte doekjes/sponsjes
  • bewegende onderdelen smeren
  • gepelde uien tegen strepen

Don’ts

  • agressieve reinigingsmiddelen
  • droog reinigen

(+) Reinig uw ramen aantal keren per jaar

Het onderhouden van uw PVC ramen is geen tijdrovende en intensieve klus. In normale omstandigheden reinigt u uw ramen slechts een aantal keren per jaar. Belangrijk is wel dat u de complete ramen een beurt geeft. Reinig het glas en de bewegende delen zodat uw PVC ramen er weer voor een lange tijd tegenaan kunnen. Zo houdt u uw ramen mooi schoon.

(+) Gebruik zachte doekjes/sponsjes

Een belangrijk aandachtspunt bij het onderhouden van uw PVC ramen is het materiaal dat u gebruikt bij het reinigen van uw ramen. PVC ramen zijn krasgevoelig. Daarom is het belangrijk om gebruik te maken van zachte doeken of sponzen zodat u voorkomt dat uw PVC ramen vol komen te zitten met krassen. Vermijd dus altijd doeken of sponzen met een ruwe oppervlakte en houdt uw ramen stralend.

(+) Bewegende delen smeren

Naast het glas en de kozijnen is het belangrijk dat u ook (mits u geen vast raam heeft) de bewegende delen voorziet van onderhoud. In de loop der tijd kunnen de bewegende delen wat stroever worden dan voorheen. Daarom is het belangrijk om deze naast het reinigen ook één keer per jaar te smeren. Zo blijven de bewegende delen soepel en voorkomt u slijtage aan uw ramen. Dit is een vaak vergeten onderdeel bij het onderhouden van PVC ramen.

(+) Gepelde uien tegen strepen

Heeft u ook vaak last van strepen bij het reinigen van uw ramen? Hier is een simpele oplossing voor. Pel een ui en voeg deze bij uw sop of reinigingsmiddel. Een gepelde ui zorgt er namelijk voor dat geen strepen achterblijven op uw ramen. Dit scheelt u een hoop frustraties en tijd. Zo weet u zeker dat uw ramen snel en stralend schoon worden.

PVC onderhoud women

(-) Agressieve reinigingsmiddelen

Wat u bij het onderhouden van PVC ramen zeker moet vermijden zijn agressieve reinigingsmiddelen. PVC ramen zijn namelijk niet bestand tegen hardnekkige oplosmiddelen en oxiderende zuren. Zorg daarom altijd dat u minimale hoeveelheid reinigingsmiddelen gebruikt, vaak is water al voldoende. Bent u toch van plan om uw ramen te reinigen met reinigingsmiddelen? Zorg dan dat uw ramen goed nat zijn en spoel uw ramen goed na met water.

(-) Droog reinigen

Zorg bij het onderhouden van PVC ramen altijd dat uw ramen goed nat zijn. Hoe droger uw ramen zijn, des te meer kans op krassen. Zijn uw ramen blootgesteld aan de zon? Dan is het beter om uw ramen niet te reinigen of ervoor te zorgen dat u ze goed nat maakt. De zon zorgt er namelijk voor dat uw PVC ramen sneller opdrogen en daardoor krasgevoeliger zijn.

Pvc ramen reinigen

Schilderen

Waar het wel mogelijk is om PVC ramen te schilderen wordt het toch regelmatig afgeraden. PVC zijn gemakkelijk te onderhouden maar wat lastiger om te schilderen. Als u besluit u PVC ramen te schilderen dan is het aan te raden om dit te laten doen door een specialist. Wilt u graag uw ramen eens in de zoveel tijd een nieuw kleurtje geven? Dan zijn houten ramen een betere keuze. Schilder deze zo vaak als u wilt zonder dat de kwaliteit verloren gaat.

Alternatief: ramen vervangen

Worden uw ramen niet meer stralend schoon of zijn ze beschadigd? Dan is het een goede keuze om uw ramen te vervangen. Met nieuwe stralende ramen zorgt u weer voor een frisse uitstraling van uw huis. U hoeft nieuwe PVC ramen slechts enkele keren per jaar te onderhouden. Dit is snel en gemakkelijk gedaan. Kies voor PVC ramen in een kleur die bij uw interieur past. PVC ramen zijn namelijk verkrijgbaar in vele verschillende kleuren.

Vergelijk offertes

Besluit u uw ramen te vervangen? Zorg er dan voor dat u de beste deal maakt. Dit doet u door offertes te vergelijken. Door uw postcode en uw wensen in te vullen in het offerteformulier ontvangt u tot wel 6 offertes van specialisten binnen uw regio. Leg vervolgens de prijzen van deze specialisten tegenover elkaar. Op deze manier ziet u direct welke specialist de laagste prijzen biedt en bespaart u tot wel 40% op uw nieuwe ramen. Haal hier u voordeel uit en geef uw huis een impuls met gloednieuwe PVC ramen die weinig onderhoud vereisen.

offerte vrouw lachen