PVC ramen kleuren

Tegenwoordig heeft u de keuze uit vele verschillende kleuren voor uw PVC ramen. Kiest u liever voor een warme uitstraling met zachte tinten of heeft u liever een traditionele look in de vorm van een houtstructuur? Lees hier de mogelijkheden.

PVC ramen kleuren

Dat u alleen de keuze had uit 1 of 2 kleuren voor uw PVC ramen is al lang verleden tijd. Waar vroeger alleen standaard witte of crème PVC ramen beschikbaar waren, heeft u nu de keuze uit een uitgebreid aanbod van kleuren. Het is dus mogelijk om de kleuren van uw ramen compleet af te stemmen op de rest van uw woning. De kleur van uw ramen heeft veel impact op de algehele uitstraling van uw huis. Door de vele beschikbare kleuren zijn PVC ramen tegenwoordig niet alleen meer functioneel, maar ook veelzijdig qua uiterlijk. Het oog wil natuurlijk ook wat.

PVC ramen

Bent u benieuwd naar de beschikbare kleuren voor PVC ramen? Doe dan navraag bij een vakman in uw regio. De beschikbare kleuren verschillen per aanbieder en daarom is het verstandig om te kijken welke mogelijkheden er zijn. Wij brengen u graag in contact met betrouwbare specialisten in uw regio zodat u zelf kunt kijken welke specialist aan uw wensen voldoet en welke kleuren beschikbaar zijn. Dit doet u door gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen. Door de prijzen van aanbieders onderling te vergelijken weet u zeker dat u zo voordelig mogelijk nieuwe gekleurde ramen aanschaft. Het aanvragen van offertes is binnen een minuut gedaan. Geef aan wat uw wensen zijn in het offerteformulier en u ontvangt tot wel 6 offertes van aanbieders binnen uw regio.

Kies uw stijl

Veel mensen kiezen voor PVC ramen in standaardkleuren, zoals wit en crème, maar de mogelijkheden zijn eindeloos. Wilt u uw woning een warme uitstraling geven? Dan zijn zachte kleuren als artisjok, wijnrood en dennegroen interessante kleuren voor uw PVC ramen. Gaat u liever voor een klassieke uitstraling? Dan zijn ramen met grijze, bruine of groene tinten erg geschikt. Zo kiest u ramen die perfect aansluiten op uw woonstijl. Heeft u moeite met het kiezen van een kleur? Ook dan staan vakmannen binnen uw regio voor u klaar.

Pvc ramen kleuren

RAL-codes

Wanneer u de kleur van uw nieuwe PVC ramen kiest krijgt u te maken met RAL-codes. Kiest u bijvoorbeeld voor de kleur donkerbruin? Dan kunt u de RAL-code 8017 opgeven. Uw ramen specialist kan u een overzicht geven van de beschikbare kleuren en bijbehorende RAL-codes. In onderstaande afbeelding ziet u een overzicht van deze RAL-codes.

RAL-kleuren

Buitenzijde vs. binnenzijde

Voor de keuze van kleuren voor uw PVC ramen wordt er onderscheid gemaakt tussen de buitenzijde en binnenzijde. Door deze allebei dezelfde kleur te geven zorgt u ervoor dat uw PVC ramen compleet matchen met de stijl die u voor ogen heeft. Wilt u de buitenzijde van uw woning een andere uitstraling geven dan de binnenzijde van uw huis? Dan gebruikt u verschillende kleuren voor de buitenzijde en de binnenzijde. Zo geeft u bijvoorbeeld uw woning van buitenaf een strakke moderne look met grijze of witte tinten en brengt u binnenshuis meer warmte aan uw woning door het gebruik van zachte kleuren.

Hout en aluminium imitaties

Wilt u uw woning een traditionele look geven en prefereert u de uitstraling van houten ramen? Dan maakt u gebruik van hout imitaties. Dit zijn kleuren die uw PVC ramen doen laten lijken op houten ramen door middel van een houtnerf patroon. Wilt u een zeer moderne look? Kies dan voor aluminium imitatie. Met een metalbrush renolitfolie hebben uw PVC ramen de uitstraling van aluminium ramen. Dankzij deze prints heeft u de uitstraling die u wilt en profiteert u ook nog eens van de unieke voordelen van PVC ramen. Zo zijn PVC ramen goedkoper dan houten en aluminium ramen en zijn ze makkelijk te onderhouden. Een win-winsituatie.

PVC ramen houtnerf

Afwerking PVC ramen

Voor het aanbrengen van kleuren op PVC ramen wordt er gebruik gemaakt van verschillende werkwijzen. Deze werkwijzen zorgen ervoor dat de kwaliteit van uw PVC ramen wordt gewaarborgd en uw ramen beschikken over een optimale kleur- en krasvastheid:

  • coating
  • folie
  • gekleurd in massa

Coating

Bij gecoate PVC ramen worden uw complete ramen voorzien van een hoogwaardige kleurlaag. Dit is de meest gebruikte manier voor het aanbrengen van kleur aan PVC ramen. De coating zorgt ervoor dat uw ramen niet meer die blinkende kunststof uitstraling hebben. Door het laagje coating zien uw ramen er mooi en stevig uit.

Folie

Een andere mogelijkheid ow uw PVC ramen te kleuren is de UV-bestendige folie. Dit is een toplaagje dat over uw raam wordt geplaatst dat niet verkleurt door zonlicht. U heeft de keuze uit verschillende categorieën zoals gladde folies, en folies met een structuur. Dit wordt voornamelijk gebruikt voor hout en aluminium imitaties. Dankzij deze uitstekende toplaag is het verschil met houten ramen bijna niet meer zichtbaar.

Gekleurd in massa

PVC ramen gekleurd in massa zijn ramen in de meest originele vorm. Zo worden de PVC ramen volledig gekleurd en niet enkel het toplaagje dat wordt aangebracht. Dit zijn dus de kleuren die worden gebruikt bij de productie van PVC ramen. Zo hebben de onderdelen en materialen die gebruikt worden al de juiste kleur. Een voordeel hiervan is dat krassen minder opvallen omdat er geen kleurverschil is. Hier wordt gebruik gemaakt van de standaardkleuren wit en crème.

PVC ramen kleuren

PVC ramen schilderen

Een andere mogelijkheid om uw PVC ramen te voorzien van nieuwe kleuren is om ze te schilderen. Alhoewel PVC ramen niet zo geschikt zijn om te schilderen als houten ramen is het wel mogelijk. Let wel op dat u niet blind te werk gaat zonder voorbereiding. Door het te schilderen brengt u zelf de kleur aan die u wilt. Heeft u genoeg van de kleur van uw PVC ramen? Dan geeft u uw ramen op ieder moment een nieuwe kleur. Meer weten over het schilderen van PVC ramen? Kijk dan op de pagina PVC ramen schilderen.

Voor advies en prijsinformatie schakel specialisten in

Heeft u nog vragen over de beschikbare kleuren van PVC ramen of wilt u prijsinformatie ontvangen? Schakel dan de hulp in van een vakman binnen uw regio. Zij geven u advies en zenden u de nodige prijsinformatie. Hoe doet u dit? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en ontvang tot wel 6 offertes van aanbieders binnen uw regio. Door de prijzen met elkaar te vergelijken bespaart u tot wel 40% op uw aankoop. Zo vindt u nieuwe PVC ramen voor een zo goedkoop mogelijke prijs.

PVC ramen offertes vergelijken