PVC ramen isolatie

Een goede isolatie van uw huis verbetert uw wooncomfort aanzienlijk. Lees daarom snel meer over de isolatie van PVC ramen en zorg dat u er alle seizoenen van het jaar aangenaam bij zit.

Goedkoop en zeer isolerend

PVC ramen bieden een ideale combinatie van een goedkope aankoopprijs en uitstekende isolatie. Het is niet voor niets dat PVC ramen de meest gekozen ramen zijn. U maakt op korte termijn de voordeligste keuze, maar ook op lange termijn zorgt u dat u niet onnodig teveel geld uitgeeft. Om u een indicatie te geven van de prijzen van PVC ramen ziet u hieronder een prijsoverzicht.

Vast PVC raamPrijs incl. levering, plaatsing, btw en isolatieglas
1.000 x 1.000 mm€ 200 - € 400
1.500 x 1.200 mm€ 300 - € 500
2.000 x 1.500 mm€ 600 - € 800

Dit zijn de prijzen waar u rekening mee moet houden bij het laten plaatsen van PVC ramen. Stel u wilt 4 vaste PVC ramen van 2.000 x 1.500 mm laten plaatsen in uw woning, dan bent u tussen de € 2.500 en € 3.500 kwijt. Dit zijn slechts richtprijzen zodat u enigszins een voorspelling kunt doen van de kosten. Wilt u prijsinformatie op maat? Dan is het slim om navraag te doen bij specialisten binnen uw regio. Vul het offerteformulier in en ontvang binnen 2 werkdagen tot wel 6 offertes van specialisten. Door de prijzen te vergelijken zorgt u voor een kostenbesparing van tot wel 40%. Dit betekent een besparing van € 1.600 bij nieuwe ramen van € 4.000. Laat dit buitenkansje niet liggen.

Besparen op pvc ramen

Bespaar tot 20% op uw energierekening

Zowel op korte als op lange termijn zijn PVC ramen een goede keuze. De uitstekende isolatie van PVC ramen zorgt ervoor dat u dit terugziet op uw jaarlijkse energierekening. Goed geïsoleerde raamprofielen schelen u enkele honderden euro’s per jaar. Het plaatsen van PVC ramen heeft dus een positief effect op uw portemonnee. Door de afname van het energieverbruik zorgt u ook voor een lagere CO2-uitstoot. Niet alleen uw wooncomfort gaat erop vooruit, u bent ook nog eens ecologisch verantwoord bezig.

Verbeter uw wooncomfort

Deze uitstekende isolatie van PVC ramen zorgt voor een verbetering van uw wooncomfort. De hoge isolatiewaarde zorgt ervoor dat u binnenshuis altijd een aangename temperatuur heeft. Staat de winter voor de deur? PVC ramen houden de warmte binnen. In de zomer doen PVC ramen het omgekeerde en houden ze de hitte buitenshuis. Daarnaast bieden PVC ramen uitstekende geluidisolatie zodat u in alle rust woont.

PVC ramen isolatie

De hoge isolatiewaarde hebben PVC ramen te danken aan de samenstelling van het profiel. PVC ramen worden op 3 plaatsen gedicht:

  • buitendichting: bestand tegen weersinvloeden, zoals regen en sneeuw
  • middendichting: houdt wind en water tegen
  • binnendichting: zorgt voor uitstekende geluidsisolatie

Daarnaast bezitten PVC ramen over verschillende luchtkamers. Deze luchtkamers zorgen ervoor dat u een thermische buffer heeft en dat koude lucht uw huis niet kan bereiken. Hoe meer luchtkamers, hoe beter de isolatie. Om dit in de perfectie door te voeren zorgt u er met tochtstrips voor dat uw woning maximaal tochtwerend is.

Pvc ramen isolatie

Dubbele beglazing voor nóg betere isolatie

Een ander belangrijk onderdeel bij de isolatie van uw PVC ramen is het glastype. Om uw huis van nog betere isolatie te voorzien wordt er aangeraden om dubbele beglazing te verkiezen boven enkel glas. De meest populaire dubbele beglazing is HR++ glas. HR++ dubbele beglazing isoleert wel 5 keer beter dan enkel glas. Dit glastype kost circa € 50 tot € 80 per m2. Uiteindelijk zult u merken dat dit veel verschil oplevert bij het isoleren van uw huis en uw jaarlijkse energierekening ten opzichte van enkel glas. HR++ glas bespaart u tot wel 20% op uw stookkosten. Wilt u meer weten over dubbele beglazing? Ook dan staan de specialisten binnen uw regio voor u klaar.

Alternatief: houten ramen

Spreekt de uitstekende isolatie u aan maar wilt u ramen met meer uitstraling dan PVC ramen? Dan zijn houten ramen een goede mogelijkheid voor u. Houten ramen hebben net zoals PVC ramen een hoge isolatiewaarde. Hout gaat op een natuurlijke manier met vocht en warmte om en zorgt ervoor dat de warmte binnen uw huis goed wordt vastgehouden. Daarnaast staan houten ramen bekend om hun warme uitstraling. De klassieke houten ramen zijn gemakkelijk aan te passen van stijl met een nieuw laagje verf. Zo sluiten uw ramen altijd aan bij uw woonstijl.

Aanbieders vergelijken

Gaat u profiteren van de uitstekende isolatie van PVC ramen? Vergelijk dan eerst voordat u overgaat tot aankoop. Door de prijzen van verschillende specialisten te vergelijken bespaart u tot wel 40% op uw aankoop. Hoe doet u dit? Laat uw wensen en postcode achter in het offerteformulier en u ontvangt binnen twee werkdagen prijzen op maat van betrouwbare specialisten binnen uw regio. Deze offertes zijn gratis en vrijblijvend. U zit dus nergens aan vast. Maak de juiste keuze en geniet van uw nieuwe PVC ramen zonder onnodig teveel geld uit te geven.

Nieuwe pvc ramen