PVC ramen

De meeste huishoudens kiezen voor PVC ramen. PVC ramen zijn goedkoop, duurzaam en hebben een hoge isolatiewaarde. Ontdek de mogelijkheden en vergelijk verschillende specialisten.

Richtprijzen PVC ramen

Het vervangen of plaatsen van PVC ramen is maatwerk. Daarom is het ook niet mogelijk om voor u een exacte kostenvoorspelling te maken. Elke opdracht is immers anders. Wel is het mogelijk om een richtprijs te geven voor het vervangen of plaatsen van PVC ramen. Deze richtprijzen zijn inclusief levering, plaatsing, btw en zijn gebaseerd op de gebruikelijke afmetingen.

Vast PVC raamPrijs incl. levering, plaatsing, btw en isolatieglas
1.000 x 1.000 mm€ 200 - € 400
1.500 x 1.200 mm€ 300 - € 500
2.000 x 1.500 mm€ 600 - € 800

Stel u woont in een rijtjeshuis met drie slaapkamers en uw raamoppervlakte is circa 20 m² dan moet u rekening houden met een totaal kostenplaatje van € 4.000 tot € 6.000 inclusief btw. Nogmaals, dit zijn slechts richtprijzen. Er zijn vele verschillende combinaties mogelijk bij het samenstellen van een PVC raam die aan uw eisen voldoet. Wilt u een concrete prijsindicatie voor het kopen van PVC ramen? Wij raden u aan om gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen. U krijgt dan een prijsindicatie op maat van maximaal 6 specialisten in uw regio. Door verschillende aanbieders te vergelijken weet u zeker dat u de beste deal maakt. Door uw postcode in te vullen in ons offerteformulier weet u binnen no-time wat de meest voordelige deals zijn voor u.

PVC ramen 1

Waarom zijn PVC ramen een goede keuze?

De meeste mensen kiezen ervoor om PVC ramen te kopen. PVC ramen zijn kunststof ramen met een lange levensduur en hoge isolatiewaarde. Dankzij de uitstekende isolatie bespaart u wel tot 20% op uw energiekosten. Daarnaast is een PVC raam over het algemeen goedkoper dan andere materialen, zoals hout en aluminium, maar biedt PVC wel minstens zoveel kwaliteit. Tot slot hebben PVC ramen een lange levensduur en zijn ze gemakkelijk te onderhouden. Al met al zijn PVC ramen dus een uitstekende keuze en sluit het goed aan bij alle woonstijlen.

PVC ramen samenstellen

U wilt natuurlijk een PVC raam die aan alle eisen voldoet. Bij het oriënteren naar PVC ramen zijn er een aantal factoren waar u rekening mee moet houden. Hiervoor is het belangrijk om een goede balans te vinden tussen:

  • soort PVC ramen
  • glastype
  • kleur
  • extra’s

PVC ramen 2

Soort PVC ramen

De oriëntatie voor een PVC raam begint bij het kiezen van een soort raam. Bij het kopen van PVC ramen is het nuttig om te weten welke mogelijkheden er zijn. Wat voor soort raam zoekt u? Wilt u liever een vast raam of heeft u behoefte aan een schuifraam? Hieronder ziet u een overzicht van verschillende beschikbare soorten PVC ramen.

Vast raam

Een vast raam ziet u voornamelijk aan de voorzijde van woningen en kan niet open. Er zijn verschillende varianten mogelijk. Kies voor een standaard vast raam met of zonder zijlichten en bovenlichten. Dit zijn ramen met een apart raamvlak boven of aan de zijkant van een raam. Zo is uw raam minder standaard en wordt een vast raam verdeeld over meerdere vlakken.

Draai-kiepraam

Draai-kiepramen zijn ramen die u zowel kunt kiepen als draaien. Kiepen is handig als het buiten koud is maar u toch frisse lucht wilt hebben. Door het raam te kiepen, staat het slechts een klein stukje open. Met draaien zet u het raam open zover als u wilt. Door het raam te draaien is het mogelijk om het raam helemaal open te zetten wat handig is in de zomer wanneer het erg warm in huis is.

Schuifraam

Schuiframen maken geen gebruik van scharnieren. U draait uw raam niet open maar uw schuift hem open. Een voordeel van een schuifraam is dat u geen last heeft van obstakels zoals gordijnen of voorwerpen op de vensterbank. Daarnaast waait het raam niet zomaar open en is het erg geschikt voor vliegenramen.

Valraam

Valramen zijn ramen die niet compleet open kunnen. De ramen zijn vergelijkbaar met kiepramen alleen vallen valramen naar binnen open. Valramen ziet u voornamelijk in badkamers en tegenwoordig ook steeds meer in scholen. Het voordeel van valramen is dat ze uitstekend geschikt zijn voor ventilatie.

Glastype

Zodra u een keuze heeft gemaakt voor het soort raam, is het handig om u te verdiepen in welke glastype het beste aansluit bij uw wensen. Kiest u ervoor om isolatieglas te nemen? Isolatieglas zorgt voor betere geluidsdichtheid en een besparing op uw energierekening. Hierin zijn meerdere variaties mogelijk. De meeste mensen kiezen voor HR++ dubbele beglazing. HR++ glas is erg in trek vanwege de perfecte isolatie. Doe voor complete inzichten navraag bij uw aanbieder. Zij vertellen u wanneer u besluit PVC ramen te kopen welk glastype voor u het meest geschikt is.

Kleur

Naast de keuze voor het soort raam en het glastype zijn er vele mogelijkheden om uw PVC ramen een mooie kleur te geven die perfect aansluit bij de rest van uw huis. Een mooie kleur geeft toch weer even een andere dimensie aan uw PVC ramen. Wilt u liever warme sfeerverhogende kleuren of gaat u voor strak en modern? U heeft de keuze uit een uitgebreid aanbod. Daarnaast is het ook altijd mogelijk om de kleur later nog aan te passen. Wilt u hier meer over weten? Lees dan meer over PVC ramen schilderen.

Pvc raam

Extra’s

Tot slot heeft u de mogelijkheid om uw PVC ramen uit te breiden met extra’s die uw wooncomfort verhogen. Denk hierbij aan vliegenramen, ventilatieroosters en rolluiken. Dit zijn extra’s die in bepaalde omstandigheden zeker van pas komen. Heeft u uw raam vaak openstaan? Dan komt een vliegenraam erg van pas en houdt u ongewenste insecten buitenshuis. Bent u vaak op vakantie? Dan zijn rolluiken weer een goede optie omdat deze erg inbraakwerend zijn. Het is verstandig om van tevoren te bekijken welke uitbreidingen nuttig zijn voor u.

Vergelijk aanbieders

Nu u weet wat de mogelijkheden zijn met betrekking tot PVC ramen kopen is het tijd om aanbieders met elkaar te vergelijken. Natuurlijk bent u op zoek naar de meest interessante deal. Daarom is het zeer verstandig om verschillende aanbieders te vergelijken waardoor u tot wel 40% bespaart op uw besteding. Aan de hand van uw postcode krijgt u een overzicht van de beste aanbieders in uw regio. U ontvangt maximaal 6 offertes van betrouwbare specialisten. Gratis offertes vraagt u aan binnen 2 minuten. Binnen 2 werkdagen ontvangt u een reactie van aanbieders. Vraag daarom gratis en vrijblijvend offertes aan en vind snel de beste én voordeligste specialist in uw omgeving.

PVC ramen 3