Vliegenramen

Vliegenramen zijn er in verschillende soorten en maten. Lees hier wat de mogelijkheden zijn en waarom een vliegenraam interessant is voor uw woning.

Prijs vliegenramen

Vliegenramen zorgen ervoor dat u onbezorgd geniet van de zomer zonder dat u last heeft van vliegen en andere insecten in uw huis. Tegen een zacht prijsje beschikt uw woning over een goede set vliegenramen. Wilt u uw deuren voorzien van een hor? Dan is het mogelijk om een vliegendeur te plaatsen. In onderstaand overzicht ziet u de richtprijzen van deze mogelijkheden.

ProductOppervlaktePrijs incl. btw en excl. montage
VliegenraamPer stuk€ 40 - € 70
Vliegendeur1.800 x 1.000 mm€ 200 - € 400

Een vliegenraam is geen grote investering en worden vaak per stuk verkocht. Een vliegendeur daarentegen is een stukje prijziger aangezien deze een complexere constructie heeft. Er wordt onderscheid gemaakt tussen deuren die gewoon open en dicht kunnen en vliegendeuren die opgerold of opgevouwen worden. Daarnaast beschikken sommige vliegendeuren over hang- en sluitwerk. Stel u wilt 6 ramen voorzien van een vliegenraam en een vliegendeur monteren aan de achterzijde van uw woning? Houd dan rekening met een gemiddelde totaalprijs van € 650 exclusief montage.

Vliegenraam

Plaatsen of laten plaatsen?

Kiest u voor vliegenramen dan heeft u de optie om deze zelf te monteren of te laten monteren door een vakman. Een vliegenraam is goed zelf te monteren. Heeft u echter twee linkerhanden? Dan heeft een specialist dit zo voor u gedaan. Vliegendeuren zijn daarentegen wat complexer vanwege het hang- en sluitwerk. Daarom wordt het aangeraden om deze te laten plaatsen door een vakman. Zij hebben de kennis en gereedschappen in huis en voorzien u gegarandeerd van goede kwaliteit vliegendeuren. De montagekosten voor vliegenramen en deuren bedragen ongeveer evenveel als de materiaalkosten. Houd dus rekening met een verdubbeling van de kosten. Op zoek naar specialisten in uw regio? Laat uw postcode en wensen achter in het offerteformulier en ontvang tot wel 6 gratis en vrijblijvende offertes van specialisten bij u in de buurt. Zo heeft u een goed overzicht van de prijzen. Vergelijk voordat u koopt en bespaar tot wel 40% op vliegenramen.

Houd uw huis vrij van ongedierte

De naam vliegenraam zegt het al. Het zorgt ervoor dat vliegen en andere ongedierte buitenshuis blijven. Dit komt vooral goed van pas wanneer het buiten lekker weer is en u graag uw raam of deur openzet. Door het gaas in het vliegenraam wordt de ingang voor insecten belemmerd en voorziet u uw huis zorgeloos van frisse lucht.

Vliegenramen

Soorten vliegenramen

Er zijn verschillende vliegenramen en vliegendeuren die ervoor zorgen dat u geen last heeft van ongedierte in uw huis:

  • inzet- en voorzetraamhor
  • schuifhor
  • rolhor
  • vliegendeur
  • plissé vouwdeur

Inzet- en voorzetraamhor

Een inzetraamhor plaatst u van binnen uit voor het raam. Aan de hand van klemmetjes wordt deze vastgezet. Een inzetraamhor is uitermate geschikt voor ramen die naar buiten toe openen. Wilt u uw raam weer sluiten? Dan klikt u de hor er zo weer uit. Een voorzetraamhor werkt in principe hetzelfde als een inzetraamhor alleen wordt deze aan de buitenzijde van uw woning geplaatst en is daardoor geschikt voor ramen die naar binnen toe openen.

Schuifhor

Schuifhorren worden zowel bij ramen als deuren gebruikt. Bij deze vliegenramen schuift de hor voor het raam of deur. Een voordeel van shuifhorren is dat deze geen ruimte in beslag nemen aangezien deze niet openslaan.

Rolhor

Een rolhor is gemonteerd aan de bovenzijde of aan de zijkant van uw raam. Bij deze vliegenramen rolt u de hor uit zodat het complete raam bedekt wordt. Zodra u de hor niet nodig heeft rolt u deze weer op.

Soorten vliegenramen

Vliegendeur

Vliegendeuren zijn de standaard hordeuren die vaak zichtbaar zijn bij de achterdeur. Deze worden geplaatst aan de binnenkant of buitenkant van uw woning. Vliegendeuren zijn ze gemakkelijk te plaatsen en weer te verwijderen wanneer u bijvoorbeeld in de winter uw deur gesloten heeft. Wilt u meer weten over het laten plaatsen van ramen én deuren? Neem dan een kijkje op de pagina ramen en deuren.

Plissé vouwdeur

Bij plissé vouwdeuren wordt er gebruik gemaakt van ander soort gaas. Ze zijn vergelijkbaar met rolhorren, maar zijn toch net even wat anders. Plissé vouwdeuren vouwen zichzelf op waar rolhorren worden opgerold. Deze plissé vouwdeuren zijn sterker dan normale horren en zeer gemakkelijk te bedienen. U trekt de horren naar elkaar toe en bevestigd ze aan elkaar.

Vliegendeuren

Stel uw ramen samen

Wilt u niet alleen nieuwe vliegenramen, maar ook uw complete ramen vervangen? Dan stelt u deze volledig volgens uw wensen samen. Kies voor een kleur die perfect bij de rest van uw woning past. U heeft de keuze uit een uitgebreid aanbod aan RAL-kleuren. Neem eens een kijkje op de pagina PVC ramen kleuren. Daar vindt u een overzicht met de beschikbare kleuren. Wilt u meer informatie over de beschikbare kleuren en prijzen? Dan is het verstandig om een specialist in te schakelen.

Vergelijk en bespaar 40% op vliegenramen

Het laten plaatsen van vliegenramen kost niet veel. Toch is er een manier om te besparen op de aankoop ervan. Door het offerteformulier in te vullen ontvangt u binnen 2 werkdagen maximaal 6 offertes van specialisten binnen uw regio. Door de prijzen van aanbieders met elkaar te vergelijken bespaart u tot wel 40% op uw aankoop. Zo weet u zeker dat u de goedkoopste deal maakt. Het aanvragen van offertes is gratis en vrijblijvend. U zit nergens aan vast. Met vliegenramen bent u goed voorbereid op de zomer. Laat het mooie weer maar komen.

Ramen met hor