Schuiframen

Schuiframen zijn er in verschillende soorten en maten. Lees hier meer over de voordelen en mogelijkheden en reken uit wat nieuwe schuiframen gaan kosten.

Prijzen schuiframen

De prijzen van schuiframen liggen hoger dan die van standaard vaste ramen. Dit heeft te maken met de constructie van het raam. Zo hebben schuiframen hang- en sluitwerk en zijn deze moeilijker te monteren. In onderstaand overzicht ziet u de richtprijzen van schuiframen onderverdeeld in materiaalsoort.

SchuifraamRaamoppervlaktePrijs incl. btw en isolatieglas en excl. montage
PVC2.500 x 2.000 mm€ 1.000 - € 1.200
Hout2.500 x 2.000 mm€ 1.200 - € 1.400
Aluminium2.500 x 2.000 mm€ 1.700 - € 1.900

Dit zijn de richtprijzen van een schuifraam exclusief montage. Het plaatsen van schuiframen is vakwerk en daarom is het aan te raden om dit te laten doen door een specialist. Als u besluit schuiframen te laten plaatsen dan moet u rekening houden met een verdubbeling van de kosten. De prijzen per aanbieder lopen uiteen. Daarom is het verstandig om de prijzen van verschillende aanbieders binnen uw regio te vergelijken. Door ons korte offerteformulier in te vullen ontvangt u maximaal 6 offertes van aanbieders bij u in de buurt. Geen lange wachttijden of een overvloed aan onduidelijke informatie. U weet direct wie de goedkoopste aanbieder is. Op deze manier bespaart u tot wel 40% op uw aankoop. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en profiteer.

Schuiframen

Bespaar ruimte met schuiframen

Schuiframen fungeren als doorgang van de woning tot de achtertuin of het balkon. Een groot voordeel van schuiframen is dat ze erg weinig ruimte in beslag nemen, wat erg handig is in bijvoorbeeld wat kleinere woningen. Gebruikt u schuiframen niet als doorgang en heeft u een vensterbank waar u graag spullen op zet? Dan heeft u met schuiframen geen last van openslaande ramen. Zo heeft u een combinatie van mooie, efficiënte ramen die uw woondecoratie niet belemmeren.

Doorgang naar achtertuin, terras of het balkon

Het unieke aan schuiframen is dat deze gemakkelijk fungeren als doorgang van uw woning naar de achtertuin, terras of balkon. U heeft als het ware een raam en deur in één. U schuift het raam gemakkelijk open en dicht. Zo heeft u een perfecte verbinding tussen uw huis en de achtertuin of balkon. Dit maakt uw huis veel dynamischer wat ideaal is wanneer u veel afwisselt tussen buiten en binnen.

Moderne, onderhoudsvriendelijke ramen

Schuiframen zijn erg onderhoudsvriendelijk. Bij een schuifraam wordt er minimaal gebruik gemaakt van kozijnen waardoor u de schuiframen snel en gemakkelijk reinigt. Dit kan al met een vochtig doekje. Wilt u meer weten over het reinigen van uw ramen? Lees dan verder op de pagina ramen schoonmaken.

Schuiframen

Soorten schuiframen

U heeft de keuze uit verschillende soorten schuiframen met ieder hun unieke voordelen. Schuiframen zijn beschikbaar in de materialen:

  • PVC schuiframen
  • houten schuiframen
  • aluminium schuiframen

PVC schuiframen

De keuze voor PVC schuiframen is de meest voordelige. Naast de lage aanschafkosten zijn PVC schuiframen onderhoudsvriendelijk en hebben ze een lange levensduur. PVC schuiframen zijn beschikbaar in vele verschillende kleuren en geven uw woning een moderne, frisse look.

PVC schuiframen

Houten schuiframen

Gaat u liever voor een traditionele look? Dan zijn houten schuiframen een perfecte optie. Van oudsher worden ramen geproduceerd van hout. Hout geeft uw woning een warme en zachte uitstraling. Genoeg van uw huidige ramen? Dan creëert u met houten schuiframen binnen no time een nieuwe look. Hout is namelijk zeer gemakkelijk te schilderen. Zo past u altijd uw schuiframen aan op de rest van uw woning.

Houten schuiframen

Aluminium schuiframen

Voor de meest moderne schuiframen kiest u voor aluminium. Aluminium ramen hebben net zoals PVC en houten ramen een hoge isolatiewaarde waardoor u uw energieverbruik aanzienlijk vermindert. Daarnaast is aluminium erg stevig waardoor het gemakkelijk grote raamoppervlaktes kan tillen. Aluminium schuiframen liggen in prijs iets hoger dan PVC en houten schuiframen maar hebben een onderhoudsvriendelijk karakter en een zeer lange levensduur.

Aluminium schuiframen

Schuiframen vs. hefschuiframen

Schuiframen zijn gemakkelijk en snel te openen door het raam te verschuiven. Naast de standaard schuiframen zijn er ook hefschuiframen. Bij hefschuiframen moet u de vleugel eerst oplichten voordat u het raam kunt verschuiven. Het voordeel van hefschuiframen is dat deze beter geïsoleerd zijn en daardoor het energieverlies beter reduceren. Dit komt doordat de delen beter en strakker op elkaar aansluiten. De isolatie van schuiframen is recentelijk ook sterk verbeterd en met dubbele of driedubbele beglazing is uw woning uitstekend geïsoleerd.

Frameless schuiframen

Zoekt u zeer moderne ramen met een maximale lichtinval? Dan zijn frameless schuiframen een goede optie. Bij deze schuiframen is het middenstuk dusdanig smal dat de frames een stuk minder prominent aanwezig zijn dan bij standaard schuiframen. Dit zorgt voor een strakke look waarbij het raamoppervlakte nog groter lijkt. Dit geeft u woning een maximale lichtinval en een moderne uitstraling.

Frameless schuiframen

Zo voordelig mogelijk schuiframen plaatsen

Om uw keuze te vergemakkelijken is het verstandig om aanbieders van schuiframen naast elkaar te leggen. Op deze manier heeft u prijsinformatie op maat tot uw beschikking en heeft u een goed overzicht van de meest voordelige aanbieders binnen uw regio. Het verzamelen van prijzen doet u door gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen. Vul uw postcode en uw wensen in en ontvang binnen 2 werkdagen tot wel 6 offertes van vakmannen bij u in de buurt. Vergelijk deze prijzen en bespaar tot wel 40% op uw nieuwe ramen. Een mooie bonus.

Schuiframen offertes vergelijken