Dubbel glas

Wat doet dubbel glas daadwerkelijk met uw woning en welke mogelijkheden zijn er? Lees het hier en ontdek de lange termijn voordelen van dubbel glas.

Prijzen dubbel glas

De prijzen voor dubbel glas liggen hoger dan die van enkel glas. De reden hiervan zijn de hogere materiaalkosten aangezien dubbele beglazing uit meerdere glasplaten bestaat. Op lange termijn zult u echter merken dat beter geïsoleerde ramen voordeliger zijn. U bespaart namelijk op uw stookkosten. Er zijn verschillende varianten van dubbel glas. Zo heeft u de keuze uit standaard dubbele beglazing, hoogrendementsglas (HR) en zelfs triple beglazing (HR+++). In onderstaande tabel ziet u de prijzen van dubbel glas per m².

Soort glasOppervlaktePrijs incl. btw en excl. montagekostenJaarlijkse kostenbesparing voor een woning met 20 m² glas*
Standaard dubbel glas1 m² € 50 - € 55€ 150 - € 170
HR1 m² € 55 - € 60€ 200 - € 220
HR+1 m² € 60 - € 65€ 260 - € 280
HR++1 m² € 65 - € 75€ 280 - € 300
HR+++1 m² € 100 - € 130€ 310 - € 330
*Hier is uitgegaan van een woning met een HR combiketel en een gemiddelde woonkamertemperatuur (overdag en in de nacht) van 18 graden.

Dit zijn slechts de prijzen van het glastype. De montagekosten bestaan uit de voorrijkosten, de kosten voor het plaatsen en de afwerking van uw ramen. Wilt u meteen uw complete ramen vervangen? Houd dan ook rekening met kosten die verschillen per materiaalsoort, raamtype en hang- en sluitwerk. Om u een goed overzicht te geven van de prijzen van uw gewenste ramen is het verstandig om eerst aanbieders te vergelijken. Door te vergelijken bespaart u tot wel 40% op uw nieuwe ramen. U vraagt snel en gemakkelijk gratis offertes aan. Vul uw postcode en uw wensen in op ons offerteformulier en ontvang binnen 2 werkdagen tot wel 6 offertes van aanbieders binnen uw regio. Deze offertes zijn geheel vrijblijvend. U zit nergens aan vast.

Dubbel glas

Voordelen dubbel glas

Het kiezen voor dubbel glas brengt vele voordelen met zich mee en zeker op lange termijn zult u geen spijt krijgen. De belangrijkste voordelen van dubbele beglazing zijn:

  • bespaar tot 20% op uw energierekening
  • uitstekende geluidsisolatie weert lawaai van buitenaf
  • dubbel glas verhoogt de veiligheid
  • milieuvriendelijk

Bespaar tot 20% op uw energierekening

Ruim 2/3e deel van uw energierekening bestaat uit verwarmingskosten. Door uw woning optimaal te isoleren met dubbel glas (HR++) bespaart u tot wel 20% op uw energiekosten. Het rendement van dubbel glas is te vergelijken een rente van 7% op uw spaarrekening. Dit gaat u bij de bank niet lukken. De exacte hoogte van de kostenbesparing is afhankelijk van het gekozen glastype. De U-waarde geeft de mate van isolatie aan. Hoe lager de U-waarde, hoe beter de isolatie. In onderstaande tabel ziet u de U-waarde per glastype en wat uw bespaart op uw jaarlijkse energierekening.

Soort glasU-waarde (W/m²K)Jaarlijkse kostenbesparing voor een woning met 20 m² glas
Standaard dubbel glas2.9€ 150 - € 170
HR1,7 - 1,9€ 200 - € 220
HR+1,3 - 1,6€ 260 - € 280
HR++1,1€ 280 - € 300
HR+++0,6 - 0,9€ 310 - € 330
*Hier is uitgegaan van een woning met een HR combiketel en een gemiddelde woonkamertemperatuur (overdag en in de nacht) van 18 graden.

Uitstekende geluidsisolatie weert lawaai van buitenaf

Een ander groot voordeel van dubbel glas is dat u in alle rust kunt wonen. Dubbel glas is namelijk zo ontworpen dat de ramen erg geluidswerend zijn. Woont u in een drukke buurt of dicht bij een basisschool? Dan biedt dubbele beglazing uitkomst. Hoe dikker het glas is, hoe beter de geluidsisolatie. Zo isoleert HR++ glas beter dan standaard dubbele beglazing. Verbeter uw wooncomfort en zorg dat u geen last heeft van lawaai buitenshuis.

Dubbel glas verhoogt de veiligheid

Dubbel glas komt niet alleen de isolatie ten goede, ook zorgt het ervoor dat u zich veiliger voelt. Het zorgt er namelijk voor dat uw ramen steviger zijn dan met enkel glas. Dit maakt het voor ongewenste bezoekers moeilijker om in te breken in uw huis. Daarnaast maakt dubbele beglazing meer lawaai wanneer het breekt. Dit schrikt inbrekers af. Zorg dat u ongewenste bezoekers buiten houdt en kies voor dubbel glas.

Dubbel glas huis

Milieubewust

Naast het feit dat u profiteert van een lagere energierekening en een beter wooncomfort bent u ook nog eens milieubewust bezig wanneer u kiest voor dubbel glas. Het beperken van uw energieverbruik betekent een verlaging van uw energierekening en ook een vermindering van de CO2-uitstoot. Een win-winsituatie.

Soorten ramen

Optimale isolatie is niet alleen afhankelijk van de keuze voor enkel glas of dubbel glas. Het gaat om de juiste combinatie van glas en de soorten ramen. Bij het vervangen van ramen heeft u de keuze uit verschillende materialen en raamsoorten. Voor meer informatie kijkt u op de pagina soorten ramen. Kiest u voor dubbele beglazing? Laat dan meteen uw volledige ramen vervangen. Tegenwoordig worden ramen standaard geplaatst met HR++ glas.

Kies voor de meest voordelige ramen

Wilt u uw huis voorzien van nieuw energiezuinig dubbel glas? Zorg dan dat u de meest voordelige keuze maakt. Dit doet u door de prijzen van verschillende aanbieders binnen uw regio met elkaar te vergelijken. Zo weet u zeker dat u de goedkoopste ramen kiest en bespaart u tot wel 40% op uw aankoop. Door het offerteformulier in te vullen ontvangt u binnen 2 werkdagen tot wel 6 gratis offertes van aanbieders binnen uw regio. Deze offertes zijn geheel vrijblijvend. Niet tevreden? Dan bent u niet verplicht tot aankoop. Vraag elk moment nieuwe offertes aan. Vergelijk voordat u koopt en zorg dat u niet onnodig teveel betaalt voor het plaatsen van uw ramen.

Dubbel glas