Dakramen

Geniet u ook van zonnestralen in uw woning, maar is het op uw slaap- of zolderkamer vrijwel altijd donker? Natuurlijk licht heeft veel invloed op de sfeer van uw woning. Meer natuurlijk licht op uw slaap- of zolderkamer creëert u door dakramen te plaatsen. Bent u benieuwd naar wat de mogelijkheden en prijzen zijn? Lees dan snel verder.

Dakramen prijzen

Dakramen op uw slaap- of zolderkamer zorgen voor meer natuurlijke lichtinval. Licht doet een ruimte opleven en zorgt ervoor dat de ruimte groter lijkt. Wilt u ramen plaatsen op uw slaap- of zolder kamer en bent u benieuwd naar wat de richtprijzen zijn hiervoor? Dan bent u bij ons aan het goede adres. De prijs van het laten plaatsen van dakramen is erg afhankelijk van het gewenste formaat van het dakraam. Daarnaast zijn er ook nog eens verschillende soorten ramen. In het onderstaande overzicht ziet u wat de richtprijzen zijn van dakramen per beschikbaar materiaal. De genoemde ramen prijzen zijn inclusief het plaatsen van de ramen.

Dakraam (b x h)Houten ramen
(prijs inclusief btw
en montage)
PVC ramen (prijs inclusief
btw en montage)
55 x 78 cm€ 550 - € 600€ 570 - € 620
66 x 98 cm€ 570 - € 620€ 620 - € 670
78 x 98 cm€ 650 - € 700€ 650 - € 700
78 x 140 cm€ 700 - € 750€ 750 - € 800
94 x 118 cm€ 770 - € 820€ 800 - € 850
94 x 140 cm€ 800 - € 850€ 820 - € 870
114 x 118 cm€ 800 - € 850€ 850 - € 900
114 x 140 cm€ 820 - € 870€ 900 - € 950
134 x 98 cm€ 850 - € 900€ 870 - € 900
134 x 140 cm€ 1.000 - € 1.050€ 1.050 - € 1.100

Dit zijn de richtprijzen voor dakramen inclusief montage. Zoals u ziet is de prijs afhankelijk van de afmetingen van het dakraam en het materiaal. Wilt u een groot dakraam van minimaal 1 meter breed en 1 meter hoog? Dan wordt dit een dakraam van 114 bij 118 cm en heeft u de keuze uit houten ramen of PVC ramen. Een houten dakraam van 114 bij 118 cm kost € 800 tot € 850. Heeft u liever een kunststof dakraam? Dan kost dit u € 850 tot € 900. U heeft ook nog de keuze tussen verschillende type dakramen; een uitzetdakraam, een tuimeldakraam of een uitzettuimeldakraam. Een uitzettuimeldakraam is een paar tientjes duurder dan een tuimeldakraam of een uitzetdakraam. Het verschil tussen de verschillende type dakramen leggen we later in dit artikel uit. Bent u benieuwd naar het exacte prijskaartje dat aan het plaatsen van dakramen hangt? Vraag dan prijsinformatie op bij verschillende specialisten. Doordat u meerdere offertes ontvangt heeft u de mogelijkheid om de prijzen van de verschillende dakraamspecialisten te vergelijken. Het prijsverschil tussen de verschillende specialisten loopt uiteen tot wel 40%, wat u dus bespaart door voorafgaand aan de klus de offertes te vergelijken. Wilt u hier ook van profiteren? Vraag dan hier geheel gratis en vrijblijvend maximaal 6 offertes aan bij dakraamspecialisten bij u in de regio. Het invullen van de offerteaanvraag kost u slechts 2 minuten van uw tijd en de offertes heeft u binnen 2 werkdagen al in huis.

Dakraam badkamer

Verschillende soorten dakramen

Dakramen zijn er in verschillende soorten en maten. De verschillende maten heeft u in de tabel hierboven al kunnen aanschouwen. Wie kiest voor een raam op de zolder of slaapkamer heeft de keuze uit drie verschillende soorten dakramen wat betreft het openen:

  • Het tuimeldakraam is het bekendste model als we het hebben over dakramen. De schanier van dit dakraam zit in het midden waardoor het raam 180 graden om zijn as draait. Op de onderstaande afbeelding ziet u het tuimeldakraam aan de linkerkant afgebeeld.
  • Het uitzetdakraam is ook een optie als dakraam. Bij dit type dakramen zit de schanier aan de bovenkant, waardoor u hem als het ware uitklapt. Hierdoor komt het raamkozijn niet naar binnen en neemt het geopende raam binnenshuis geen ruimte in beslag. Op de onderstaande afbeelding ziet u het uitzetdakraam aan de rechterkant afgebeeld.
  • Het uitzettuimeldakraam is, zoals de naam al doet vermoeden, een combinatie van de zojuist genoemde soorten dakramen. Het uitzettuimeldakraam opent u net als een uitzetdakraam aan de onderkant naar buiten toe. De schanieren en de tuimelas bevinden zich bij dit soort dakramen echter boven het midden waardoor het raam zich kantelt.

Soorten dakramen

Meer licht én meer ruimte

Wilt u niet alleen meer licht op uw slaap- of zolderkamer, maar ook nog eens genieten van meer ruimte? Overweeg dan om een dakkapel te laten plaatsen in plaats van dakramen. Een dakkapel plaatsen zorgt net als bij dakramen voor meer licht, maar zorgt ook nog eens voor meer ruimte in de betreffende kamer. Ook bij dakkapellen heeft u een ruime keuze wat betreft materialen zodat de dakkapel goed aansluit bij de stijl van uw woning. Nog een voordeel aan het plaatsen van een dakkapel is dat het een meerwaarde levert voor uw woning. Doordat het beloopbare oppervlakte toeneemt, stijgt ook de verkoopwaarde.

Zo voordelig mogelijk dakramen plaatsen

Het plaatsen van dakramen is specialistisch werk, schakel dus altijd een professionele dakraamspecialist in. Voor deze klus hoeft u natuurlijk niet de hoofdprijs te betalen. In uw regio zijn tientallen dakraamspecialisten die deze klus voor u willen uitvoeren. Ga dus niet met de eerste de beste specialist in zee, maar vergelijk eerst de prijzen die zij hanteren. Door het vergelijken van de prijzen weet u zeker dat u de specialist kiest die uw dakramen voor de scherpste prijs plaatst. Door het vergelijken van offertes bespaart u tot wel 40% op uw dakramen. Heeft u geen zin of tijd om alle specialisten één voor één te benaderen? Vraag dan hier in één klap meerdere offertes aan bij specialisten bij u in de buurt. Het aanvragen van de offertes is zo gebeurd, waarna u binnen 2 werkdagen tot maximaal 6 offertes in huis heeft. Zit er geen specialist bij die u aanspreekt? Geen probleem, het aanvragen van offertes is geheel gratis en vrijblijvend dus u zit nergens aan vast. Zonder enig risico bespaart u tot maximaal 40% op het laten plaatsen van uw dakramen. Vul de offerteaanvraag in en geniet deze maand nog van de voordelen die dakramen u te bieden hebben.

Dakraam zolder